Városlista
2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2019. Március 08. 20:20, péntek | Helyi

KARCAGRA NEM KERÜLT A FERŐZÖTT HÚSBÓL

KARCAGRA NEM KERÜLT A FERŐZÖTT HÚSBÓL

Három mázsa fertőzött marhahús került Magyarországra Lengyelországból. Karcagra információink szerint nem került a termékből.

Illegálisan működő zugvágóhidat lepleztek Lengyelországban. Megörökítették, ahogy a hentesek az éj leple alatt vágták le a láthatóan beteg állatokat. A vágóhídra igyekvő marhák a felvételek tanúsága szerint gyengék, alig botorkálnak, volt, amelyiket úgy kellett lábra állítani, hogy végezhessenek vele. Azt, hogy mi bajuk van pontosan a marháknak, és hogy ez jelent-e veszélyt az emberre, majd a későbbi vizsgálatok döntik el, ám az egyértelmű, hogy az éjszakai vágással el akarták kerülni a hatósági húsvizsgálatot. A papírok nélküli húst a feketepiacon értékesítették.
Az egyik karcagi húsbolt tulajdonosa elmondta, hogy városunkba nem kerülhetett fertőzött hús, mert komoly egészségbiztonsági és minőségbiztonsági rendszert alkalmaznak.

- Nekünk csak olyan húsunk van ami magyarországon nevelt és álatorvossal bevizsgált. Csak vágóhídról. Folyamatos ellenőrzési láncokon megy keresztül. Mi csak magyar termékkel foglalkozunk. Ha ezek be vannak tartva, akkor mindenfajta fertőzés és probléma ami előfordulhat felfedezésre kerül.

A szakember elmondta, hogy kizárt dolog, hogy karcagra bekerüljön felrtőzött termék, mert csak biztonságos helyről vásárolnak.

Ugyanakkor a vásárlók is tudatosak, csak magyar terméket vásárolnak a húsboltban, a marhahús népszerű a városban.

- Szeretik a vásárlóink a marhahúst, heti rendszerességgel vásárolják. A legkedveltebb részei a lábszár, a felsál. kuriózum a bélszín, de a csontos részeit is szeretik. Pörköltöt, gulyásokat és steak-et készítenek belöle.

A karcagiak megdöbbentek, hogy előfordulhat az, hogy illegálisan vágott hústermék került forgalomban az országban. Véleményük szerint a jó húst jó hentesnél lehet venni.

A karcagi húsboltokban csak ellenőrzött, kíváló minőségű magyar húst lehet vásárolni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 14:00, szerda | Helyi

KIÁLLÍTÁS NYÍLT A RENDŐRMÚZEUMBAN

A Rendőrmúzeumban 39 amatőr művész közel 100 alkotásával nyílt kiállítás.

2024. Május 08. 12:00, szerda | Helyi

VERSES DÉLUTÁN A KÖNYVTÁRBAN

A Költészet Napjához kapcsolódva verses délután került megrendezésre a Csokonai Könyvtárban Karcagon.

2024. Május 08. 09:13, szerda | Helyi

TOBORZÁS JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK VÁRMEGYÉBEN

A rendőrök 13 településen, 18 helyszínen várták ezen a héten is a határvadászképzés iránt érdeklődőket.

2024. Május 08. 07:00, szerda | Helyi

BALTÁVAL TÁMADT SZOMSZÉDJÁRA

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség emberölés bűntettének kísérlete miatt indítványozta egy 71 éves törökszentmiklósi férfi letartóztatását,