Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2023. Július 12. 20:23, szerda | Helyi

Kezdődik a Zádor-hídhoz vezető út felújítása

Kezdődik a Zádor-hídhoz vezető út felújítása

Évek óta szeretné az önkormányzat felújítani a Zádor-hídhoz vezető utat. Most egy pályázat segítségével erre lehetősége nyílt.

A kivitelezővel a Városházán írta alá a szerződést Szepesi Tibor polgármester, majd a helyszínen is megnéztük a területet.

- Vidékfejlesztési pályázati forrást kaptunk a Zádor-hídhoz vezető út felújítására. Kettős célt fog szolgálni az út felújítása - mondta a helyszínen Szepesi Tibor.

- Egyrészt a mezőgazdasági közlekedést az itt található földekre, másrészt turisztikai fejlesztésű jelentősége is van az útnak, hiszen a Zádor-híd egy nagyon látogatott és közkedvelt turisztikai célpont, amelyet reményeink szerint az út elkészítésével sokkal könnyebb lesz megközelíteni. Azok a turisztikai fejlesztések, amelyeket elkezdtünk a városban, a fürdő környékén, az Erzsébet-ligetben található fejlesztésekkel együtt, egy olyan komplex turisztikai lehetőséget fog kínálni, amelyet bízom abban, hogy nemcsak a városban élők, hanem a városba látogatók is ki tudnak majd használni - sorolta a városvezető, aki elmondta, a jelenlegi fejlesztés több mint 3200 méteren fogja megújítani az útfelületet, stabilizálni és erőssé tenni, illetve a Zádor-híd és a most meglévő aszfaltos út kerül összekötésre egy zúzott köves úttal, illetve parkolóval, így akik gépjárművel közelítik meg a Zádor-hidat ők is kényelmesen biztonságosan tudnak parkolni. Az a szakasza az útnak, amely a régi Budapest- Debrecen országút megmaradó részét jelenti, az is meg fog újulni. Természetes, hogy az ott található kilométerkövek megmaradnak egyfajta mementóként is emlékezve a több száz évvel ezelőtti országútra.

- Ahogy a kivitelezővel, a műszaki ellenőrrel a munkaterület átadásakor egyeztettünk, vélhetően még ebben az évben, tehát az őszi időszak végéhez közelítve el fog készülni ez a felújítás - mondta a helyszínen Szepesi Tibor.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 19:07, vasárnap | Helyi

Ferdinánd nap

Ferdinánd napot tartott a Bengecseg Alapítvány a Gazdaházban. A megjelenteket Nagy Emese kuratóriumi elnök, valamint F. Kovács Sándor

2024. Április 28. 15:00, vasárnap | Helyi

DIGITÁLIS TÉMANAP

Digitális április. Számítástechnikai- informatikai témahét zajlott a Szent Pál Marista Általános Iskolában. A témahéten a diákok által legjobban várt program a digitális verseny volt.

2024. Április 28. 09:00, vasárnap | Helyi

NEM KÉRÜNK A MIGRÁNSGETTÓBÓL

Jóváhagyta az Európai Parlament az EU új migrációs és menekültügyi paktumát, mely szerint elképzelhető, hogy akár Magyarországon is migránsgettók kerüljenek kialakításra.

2024. Április 27. 17:00, szombat | Helyi

PÁLINKÁSÜVEGGEL VERTE FEJBE-AGYZÚZÓDÁS LETT A VÉGE

Mezőtúron egy születésnapi összejövetel durvult el olyannyira, hogy a bulin résztvevő egyik férfi súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett.