Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2021. Július 07. 06:40, szerda | Helyi

KOSSUTH DÍJAS ZENESZERZŐ JÁRT KARCAGON

KOSSUTH DÍJAS ZENESZERZŐ JÁRT KARCAGON

A napokban egy Kossuth-díjas zeneszerző járt a Karcagi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában. A részletekről Plósz Csilla intézményvezetőt kérdeztük.

Mint kiderült, június 16-án reggel az iskolában várta az intézményvezetőt egy fiatalember maszkban, a szabályokat betartva és azt kérte, hagy gyakorolhasson a zongorán. Amint levette a maszkot, kiderült, ő nem más, mint a Kossuth-díjas világhírű zongoraművész, Bogányi Gergely, aki az Erkel termükben a Yamaha zongorájukon gyakorolt aznap.

Az ő nevéhez kötődik a Bogányi-zongora kifejezés, a modern zongora fejlesztése. Bogányi Gergely nemcsak Magyarországon, hanem külföldön is ismert. Nagyon közvetlen ember, ő is ellát egyébként intézményvezetői feladatokat, így szakmai dolgokról is beszélgetett vele Plósz Csilla.

A neves művész délelőtt gyakorolt, majd részt vett az Alapfokú Művészeti Iskolai Tagintézmény pedagógus napi közös tanévzáró ebédjén is. Nagyon tetszett neki az iskola, megdicsérte, hogy jó körülmények között tanulnak a gyermekek a hangszerek, illetve a tantermek tekintetében.

Plósz Csilla kezdeményezte a művésznél, hogy egyszer mint koncertező látogasson el Karcagra

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 19:07, vasárnap | Helyi

Ferdinánd nap

Ferdinánd napot tartott a Bengecseg Alapítvány a Gazdaházban. A megjelenteket Nagy Emese kuratóriumi elnök, valamint F. Kovács Sándor

2024. Április 28. 15:00, vasárnap | Helyi

DIGITÁLIS TÉMANAP

Digitális április. Számítástechnikai- informatikai témahét zajlott a Szent Pál Marista Általános Iskolában. A témahéten a diákok által legjobban várt program a digitális verseny volt.

2024. Április 28. 09:00, vasárnap | Helyi

NEM KÉRÜNK A MIGRÁNSGETTÓBÓL

Jóváhagyta az Európai Parlament az EU új migrációs és menekültügyi paktumát, mely szerint elképzelhető, hogy akár Magyarországon is migránsgettók kerüljenek kialakításra.

2024. Április 27. 17:00, szombat | Helyi

PÁLINKÁSÜVEGGEL VERTE FEJBE-AGYZÚZÓDÁS LETT A VÉGE

Mezőtúron egy születésnapi összejövetel durvult el olyannyira, hogy a bulin résztvevő egyik férfi súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett.