Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2023. Április 30. 13:30, vasárnap | Helyi

KÖZÉLETI BÁL

KÖZÉLETI BÁL

A Karcagért Közalapítvány kuratóriuma 2023. évi közéleti bálját a Déryné Kulturális Központban tartotta.

A bálon részt vett többek között F. Kovács Sándor országgyűlési képviselő, dr. Fazekas Sándor országgyűlési képviselő, Hubai Imre, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Közgyűlés elnöke, Tamásné Czinege Csilla, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal adószakmai elnökhelyettese, Szepesi Tibor polgármester és itt voltak a testvérvárosok - Bácskossuthfalva és Székelykeresztúr - delegációi is.

- Nagyon köszönöm, hogy elfogadták a meghívásunkat és jelenlétükkel megtisztelik a bálunkat, hiszen szükség van a létszámra, az alapítvány támogatására. Itt is szeretném megköszönni azoknak a vállalkozóknak, magánszemélyeknek, akik adományaikkal, tombola tárgyaikkal segítették alapítványunk munkáját és a mai rendezvény sikerét - kezdte köszöntőjét dr. Temesváry Tamás, a Karcagért Közalapítvány kuratóriumának elnöke, majd megköszönte dr. Fazekas Sándornak, az alapítvány megálmodójának, megalapítójának és 27 éve támogatójának a segítségét, valamint Szepesi Tibor polgármesternek a mai rendezvényhez nyújtott támogatását és a Déryné munkatársainak a bál szervezéséhez nyújtott segítőkész munkáját.

- Nagyon régen, 2018-ban volt utoljára közéleti bál Karcagon. Tudjuk nagyon jól, hogy a közbenső időben nagyon sok nehézséget kellett leküzdenünk nekünk és a városnak is, de most itt vagyunk - fogalmazott köszöntőjében Szepesi Tibor polgármester, majd így folytatta: azt gondoltuk, hogy 2023 legyen az az év, amikor újra kétéves ciklusban kerül megszervezésre mindig a közéleti bál. Egy közéleti bálnak több apropója is van. Nyilván az egyik az, hogy valamifajta jótékonysági kezdeményezést tudjunk támogatni, ahogy ma is, a másik, hogy ne mindig csak az íróasztal mellett találkozzunk üzleti tárgyalásokon, amikor a város életéről, a különböző fejlesztésekről, beruházásokról kell egyeztetnünk, hanem fehér asztal mellett, kellemes vacsorával, kötetlenül, ahogy ma.

A harmadik apropója pedig az, ahogy végignézek az arcokon, valóban a karcagi közélet legelhivatottabb polgárait köszönthetem itt, akik nagyon sokat segítettek a városnak és sokat dolgoztak saját vállalkozásukban is. Szinte minden munkaadó fejlesztette a saját környezetét, látjuk micsoda munkahelyteremtő beruházások vannak, így nagyon sokat segítettek a városon ezzel és azokkal a különböző adományokkal, lehetőségekkel is, amelyekkel az oktatási- nevelési intézményeket, óvodákat, bölcsődéket, iskolákat, egyházakat, különböző önkormányzati rendezvényeket támogatták az elmúlt években. Úgyhogy a harmadik apropója, amiről beszélni szeretnék, az a köszönet, amellyel Karcag Város Önkormányzata, lakossága tartozik önöknek. Bízom abban, hogy ez az együttműködés hasonlóan töretlen és jó kedélyű lesz idén is, s a város fejlődését, intézményeinek, kulturális és sportéletének fejlődését fogja segíteni. Emelem a poharam arra, hogy ez így legyen, s arra, hogy tudjanak bennünket támogatni, mi pedig tudjuk segíteni az önök munkáját. A ma estéhez jó szórakozást, kellemes kikapcsolódást kívánok! Kedves egészségükre! - zárta köszöntőjét a városvezető.

Mint dr. Temesváry Tamástól megtudtuk, a bál bevételét az alapítvány a Déryné Kulturális Központnak fogja felajánlani, ahogy korábban is, ezzel segítve az intézményt, hiszen mint az elnök fogalmazott, a díszteremben aktuális lenne lassan a bordó függönynek a cserélése. Az est folyamán a zenét a Happy & Band zenekar biztosította, fellépett Vladimir Erofeev artista, a Fővárosi Nagycirkusz művésze és Tolvai Reni előadóművész, énekes is.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 19:07, vasárnap | Helyi

Ferdinánd nap

Ferdinánd napot tartott a Bengecseg Alapítvány a Gazdaházban. A megjelenteket Nagy Emese kuratóriumi elnök, valamint F. Kovács Sándor

2024. Április 28. 15:00, vasárnap | Helyi

DIGITÁLIS TÉMANAP

Digitális április. Számítástechnikai- informatikai témahét zajlott a Szent Pál Marista Általános Iskolában. A témahéten a diákok által legjobban várt program a digitális verseny volt.

2024. Április 28. 09:00, vasárnap | Helyi

NEM KÉRÜNK A MIGRÁNSGETTÓBÓL

Jóváhagyta az Európai Parlament az EU új migrációs és menekültügyi paktumát, mely szerint elképzelhető, hogy akár Magyarországon is migránsgettók kerüljenek kialakításra.

2024. Április 27. 17:00, szombat | Helyi

PÁLINKÁSÜVEGGEL VERTE FEJBE-AGYZÚZÓDÁS LETT A VÉGE

Mezőtúron egy születésnapi összejövetel durvult el olyannyira, hogy a bulin résztvevő egyik férfi súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett.