Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2023. Április 28. 15:28, péntek | Helyi
Forrás: Szolnok Járási Ügyészség

Lassan tudatosuló jogszabályváltozás

Lassan tudatosuló jogszabályváltozás

A Szolnoki Járási Ügyészség járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűntette miatt emelt vádat egy 42 éves férfival szemben.

A vádirat szerint a 42 éves, bács-kiskun vármegyei lakhelyű férfi 2023. április 9. napján a délelőtti órákban úgy közlekedett Szolnokon az általa vezetett személygépkocsival, hogy őt a korábban ellene indult büntetőeljárásban a bíróság a közúti járművezetéstől eltiltotta.

A többszörösen büntetett előéletű férfit jelen cselekményét megelőző fél éven belül járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűntette miatt két alkalommal ítélte már el a Nagykőrösi Járásbíróság.

A jogalkotó 2021. május 14-ei hatállyal új bűncselekményként iktatta be a Büntető törvénykönyvbe a járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűncselekményt. A bűncselekmény enyhébben minősülő vétségi alakzatát valósítja meg, és 1 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető az, aki járművezetéstől eltiltás hatálya alatt az eltiltás körébe tartozó járművet vezet, míg a súlyosabb bűntetti alakzat állapítható meg, és az elkövető 3 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető, ha a vezetés büntetőeljárásban kiszabott járművezetéstől eltiltás hatálya alatt történik.

Az ügyészség a vádiratában – figyelemmel a vádlott kedvezőtlen előéletére – börtönben végrehajtandó szabadságvesztés kiszabására, és közúti járművezetéstől, valamint a közügyek gyakorlásától való eltiltásra tett indítványt.

Az ügyben a Szolnoki Járásbíróság fog döntést hozni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 19:07, vasárnap | Helyi

Ferdinánd nap

Ferdinánd napot tartott a Bengecseg Alapítvány a Gazdaházban. A megjelenteket Nagy Emese kuratóriumi elnök, valamint F. Kovács Sándor

2024. Április 28. 15:00, vasárnap | Helyi

DIGITÁLIS TÉMANAP

Digitális április. Számítástechnikai- informatikai témahét zajlott a Szent Pál Marista Általános Iskolában. A témahéten a diákok által legjobban várt program a digitális verseny volt.

2024. Április 28. 09:00, vasárnap | Helyi

NEM KÉRÜNK A MIGRÁNSGETTÓBÓL

Jóváhagyta az Európai Parlament az EU új migrációs és menekültügyi paktumát, mely szerint elképzelhető, hogy akár Magyarországon is migránsgettók kerüljenek kialakításra.

2024. Április 27. 17:00, szombat | Helyi

PÁLINKÁSÜVEGGEL VERTE FEJBE-AGYZÚZÓDÁS LETT A VÉGE

Mezőtúron egy születésnapi összejövetel durvult el olyannyira, hogy a bulin résztvevő egyik férfi súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett.