Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2023. Április 05. 16:55, szerda | Helyi
Forrás: Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség

Letartóztatásban a szolnoki ékszertolvaj

Letartóztatásban a szolnoki ékszertolvaj

350 ezer forint értékben arany ékszereket lopott el egy betörő Szolnokon

A Szolnoki Járási Ügyészség lopás bűntette miatt indítványozta annak a 36 éves szolnoki férfinek a letartóztatását, aki a napokban egy szolnoki ingatlanba akkor tört be és lopott el onnan arany ékszereket, amíg a tulajdonos reggel másfél órára elment otthonról.

A rendelkezésre álló adatok szerint a 36 éves szolnoki férfi 2023. április 3-án 8 óra és 9 óra 40 perc között bement egy szolnoki ingatlan nyitott kapuján annak udvarára, majd onnan a kerítésen átmászott a szomszéd ingatlanra, ahol a fészerből magához vett kalapáccsal betörte a ház ablakát. A férfi ezután a betört ablakon át bement a házba és onnan 350 ezer forint értékben arany ékszereket lopott el.

A 36 éves gyanúsított több alkalommal volt büntetve, legutóbb vagyon elleni bűncselekmény miatt többszörös visszaesőként ítélték el.

Az ügyészség az indítványában hivatkozott arra, hogy többszörösen büntetett férfi esetében a kiszabható büntetésre is figyelemmel fennáll a szökés és elrejtőzés veszélye, valamint arra is, hogy az állandó munkahellyel, rendszeres jövedelemmel nem rendelkező gyanúsított esetében – aki vagyon elleni bűncselekmények elkövetéséből tartja fenn magát – a bűnismétlés veszélye is megállapítható.

Mivel az ellopott arany ékszerek sem kerültek még elő, az ügyészség szerint a bizonyítási eljárást is veszélyeztetné a férfi szabadlábon hagyása.

A nyomozási bíró az ügyészség indítványát megalapozottnak találta és 2023. április 5-én elrendelte a férfi letartóztatását.

A gyanúsított és védője is fellebbeztek a döntés ellen, így a letartóztatásról a Szolnoki Törvényszék fog végleges döntést hozni.

Az eset kapcsán a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság az alábbi linken megtekinthető tájékoztatást adta:

https://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/15-perc-2

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 19:07, vasárnap | Helyi

Ferdinánd nap

Ferdinánd napot tartott a Bengecseg Alapítvány a Gazdaházban. A megjelenteket Nagy Emese kuratóriumi elnök, valamint F. Kovács Sándor

2024. Április 28. 15:00, vasárnap | Helyi

DIGITÁLIS TÉMANAP

Digitális április. Számítástechnikai- informatikai témahét zajlott a Szent Pál Marista Általános Iskolában. A témahéten a diákok által legjobban várt program a digitális verseny volt.

2024. Április 28. 09:00, vasárnap | Helyi

NEM KÉRÜNK A MIGRÁNSGETTÓBÓL

Jóváhagyta az Európai Parlament az EU új migrációs és menekültügyi paktumát, mely szerint elképzelhető, hogy akár Magyarországon is migránsgettók kerüljenek kialakításra.

2024. Április 27. 17:00, szombat | Helyi

PÁLINKÁSÜVEGGEL VERTE FEJBE-AGYZÚZÓDÁS LETT A VÉGE

Mezőtúron egy születésnapi összejövetel durvult el olyannyira, hogy a bulin résztvevő egyik férfi súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett.