Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2023. Január 29. 05:01, vasárnap | Helyi

MÉG MINDIG SOK A GYORSHAJTÓ

MÉG MINDIG SOK A GYORSHAJTÓ

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság 2023. évben is kiemelten fontosnak tartja a közlekedésbiztonsági helyzet javítását és fenntartását.

Ennek tükrében a rendőrök napi szinten hajtanak végre, többek között alkoholszondás és sebességmérő ellenőrzéseket. Az új esztendő első hetében a vármegye közútjain 502 sofőr hajtott gyorsabban a megengedettnél.

https://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/kozlekedesrendeszet/10-percenkent-1-gyorshajto

A rendőrök napi szinten hajtanak végre, többek között alkoholszondás és sebességmérő ellenőrzéseket. Az új esztendő első hetében a vármegye közútjain 502 sofőr hajtott gyorsabban a megengedettnél.

Az év első hetének tapasztalata nem túl kecsegtető, hiszen számos jogsértővel szemben kellett intézkedniük az egyenruhásoknak. 502 gyorshajtót és több ittas járművezetőt szűrtek ki a közúti forgalomból.

A balesetek megelőzése, valamint a gyorshajtók kiszűrése érdekében a karcagi rendőrök is rendszeresen tartanak közlekedési akciókat az illetékességi területükön.

A Karcagi Rendőrkapitányság illetékességi területén 2023. január 11-én koncentrált sebességellenőrzést végeztek. 4 óra leforgása alatt az egyenruhások 16 gyorshajtót rögzítettek, melyek közül 10 sofőrnek közigazgatási bírságot szabtak ki, 5 esetben helyszíni bírságot alkalmaztak, 1 járművezetőt figyelmeztettek, valamint 9 esetben az objektív felelősség alapján kezdeményeztek közigazgatási eljárást az üzembentartóval szemben.
A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság felhívja a közlekedők figyelmét, hogy a sebességhatárokat minden esetben tartsák be, a közlekedés szabályinak megsértése súlyos és visszafordíthatatlan következményekkel járhat! A helyes közlekedési magatartással megelőzhetők a közúti tragédiák.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 06:00, kedd | Helyi

A fészkelő erdei fülesbaglyok állományának felmérésében segíthet a lakosság

Az erdei fülesbaglyok fészkelő állományának felmérésében kéri a lakosság segítségét a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).

2024. Április 29. 17:51, hétfő | Helyi

ELISMERÉSEK JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK VÁRMEGYÉBEN

A rendőrség napja alkalmából rendőrök és rendvédelmi igazgatási alkalmazottak vehettek át jutalmat.

2024. Április 29. 13:39, hétfő | Helyi

Állásajánlatok

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal Karcagi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztály aktuális állásajánlatai:

2024. Április 28. 19:07, vasárnap | Helyi

Ferdinánd nap

Ferdinánd napot tartott a Bengecseg Alapítvány a Gazdaházban. A megjelenteket Nagy Emese kuratóriumi elnök, valamint F. Kovács Sándor