Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2023. Május 05. 05:01, péntek | Helyi

MEGEMLÉKEZÉS A VÍZ VILÁGNAPJÁRÓL

MEGEMLÉKEZÉS A VÍZ VILÁGNAPJÁRÓL

A Szent Pál Marista Általános Iskolában Madarné Patak Szilvia tanárnővel beszélgettünk, miközben a gyerekek Misi testvérrel a víz világnapi táncukat gyakorolták. A jeles napról több foglalkozáson is megemlékeztek.

- Ebben az évben úgy döntöttünk, hogy egy relaxációs táncot fogunk táncolni. Ezzel is a víz hullámzását utánozva, megemlékezünk erről a napról, valamint a Tavaszi szél vizet áraszt című dalt is elénekeljük, hiszen megkezdődött a meteorológiai tavasz. Nagyon várjuk már a jó időt, és hál' Istennek a mai nap is ilyen gyönyörű szép időre ébredhettünk - mondta a tanárnő, akitől megtudtuk, tanórákon is foglalkoznak a víz fontosságával.

- Több osztályban akváriumot készítenek a gyerekek, halakat rajzolnak, azaz a vízzel kapcsolatos témában folynak a rajzórák. Mindenféleképpen felhívjuk a gyerekek figyelmét a vízzel való takarékoskodásra, hogy ne pazaroljuk, ne szennyezzük folyóinkat, tavainkat, s hogy ezért mindannyian tudunk egy picit tenni - talán így lesz az eredménye a mai napnak - fejezte ki reményét a tanárnő.
Az iskolában víztakarékos csapokat szereltek fel, ezzel is jelezve, az intézmény nagyon elhivatott a vízzel valótakarékoskodásban.

A víz napja mellett a közelgő roma napról is szólt Madarné Patak Szilvia, amikor is zarándoklatra fognak menni a Sistakra, ahol egy keresztutat fognak a gyerekek végigjárni, s persze a végén a játék sem marad el.
- Délután a roma mesterségeket szeretnénk egy kiállítás keretében bemutatni. Összegyűjtöttünk néhány olyan tárgyat, régi emléket, ami erre emlékeztet bennünket. A gyerekek cigány versekkel és közös versmondással készülnek erre a napra, majd táncházzal, illetve bodagsütéssel várjuk a gyerekeket, illetve a kedves szülők is bekapcsolódnak az eseményekbe.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 06:00, kedd | Helyi

A fészkelő erdei fülesbaglyok állományának felmérésében segíthet a lakosság

Az erdei fülesbaglyok fészkelő állományának felmérésében kéri a lakosság segítségét a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).

2024. Április 29. 17:51, hétfő | Helyi

ELISMERÉSEK JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK VÁRMEGYÉBEN

A rendőrség napja alkalmából rendőrök és rendvédelmi igazgatási alkalmazottak vehettek át jutalmat.

2024. Április 29. 13:39, hétfő | Helyi

Állásajánlatok

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal Karcagi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztály aktuális állásajánlatai:

2024. Április 28. 19:07, vasárnap | Helyi

Ferdinánd nap

Ferdinánd napot tartott a Bengecseg Alapítvány a Gazdaházban. A megjelenteket Nagy Emese kuratóriumi elnök, valamint F. Kovács Sándor