Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2024. Március 17. 10:00, vasárnap | Helyi
Forrás: karcag tv

MEGKEZDŐDÖTT A SONKASZEZON

MEGKEZDŐDÖTT A SONKASZEZON

A hónap végén itt a Húsvét, ennek megfelelően megkezdődött a sonkaszezon. Az árak ugyan magasabbak, mint tavaly ilyenkor, azonban a kistermelők- kereskedők ennek ellenére sem tartanak attól, hogy elmaradnak a vásárlók.

Lógva és kitámasztva is várják már a Húsvétot ezek a sonkák. Itt, Fegyverneken nem gyorspáccal készítik a húsvéti ünnepkör egyik hagyományos ételét. Négy hétig sóban érlelik, majd egy hétig páclében, ezt követően bükk-, vagy meggyfán füstölik.

HUBER ISTVÁN:
- Már keresik a sonkákat, az idén egy olyan tizenöt- húsz százalékkal feljebb mentek az árak. Mink kistermelők vagyunk, őstermelői, házi sonkát árulunk.


A kistermelők tapasztalatai szerint Húsvétra a legtöbb ember vesz sonkát. Ha emelkedtek az árak, akkor is, legfeljebb kicsivel kevesebbet. De ugyancsak tapasztalat, hogy a minőségi termékekért, a házias, egyedi ízekért hajlandók többet is fizetni a vevők.

Fegyverneken kétféle sonka küzd meg a vásárlók kegyeiért. A mangalicasonka szép, márványozott, míg a sertéssonka a vékonyabb zsírrétegével hívja fel magára a figyelmet. A húsvéti sonkaszezonnak a kereskedők elmondása szerint nincs utolsó napja: a vásárlók napokkal az ünnepek előtt már megveszik a megfelelő mennyiséget.

Címkék: húsvét, sonka

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:51, hétfő | Helyi

ELISMERÉSEK JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK VÁRMEGYÉBEN

A rendőrség napja alkalmából rendőrök és rendvédelmi igazgatási alkalmazottak vehettek át jutalmat.

2024. Április 29. 13:39, hétfő | Helyi

Állásajánlatok

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal Karcagi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztály aktuális állásajánlatai:

2024. Április 28. 19:07, vasárnap | Helyi

Ferdinánd nap

Ferdinánd napot tartott a Bengecseg Alapítvány a Gazdaházban. A megjelenteket Nagy Emese kuratóriumi elnök, valamint F. Kovács Sándor

2024. Április 28. 15:00, vasárnap | Helyi

DIGITÁLIS TÉMANAP

Digitális április. Számítástechnikai- informatikai témahét zajlott a Szent Pál Marista Általános Iskolában. A témahéten a diákok által legjobban várt program a digitális verseny volt.