Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2023. Február 10. 21:01, péntek | Helyi
Forrás: Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság

MEGTUDTA, HOGY KÖRÖZIK, EZÉRT FELADTA MAGÁT A RENDŐRSÉGEN

MEGTUDTA, HOGY KÖRÖZIK, EZÉRT FELADTA MAGÁT A RENDŐRSÉGEN

A gyanúsított kifosztotta időskorú kenderesi áldozatát, akitől 900.000 forintot vitt el.

A karcagi rendőrök megkezdték a bűnügy felderítését, amikor a feltételezett elkövető – tudva arról, hogy már körözik – megjelent a rendőrségen, hogy vallomást tegyen.

Egy 51 éves törökszentmiklósi lakos személygépkocsival közlekedett – egyik ismerősével – Kenderes belterületén, 2023. február 5-én a délelőtti órákban. A férfi kiszállt a gépjárműből – az ismerős mindvégig az autóban maradt – és megszólított egy idős férfit, aki az udvarában tett-vett.

Elmondta neki, hogy a gépkocsiban lévő láncfűrészeket és késkészletet nem kívánják magukkal vinni Svájcba, ezért ajándékként felajánlotta azokat a szépkorúnak. A sértett elhárította az ingyenes ajánlatot, ekkor a gyanúsított felajánlotta, hogy 180.000 forintért megvásárolhatja azokat. A férfi a szerszámokat bevitte az idős férfi lakóházának folyosójára. A sértett közölte, hogy nem él a vásárlási lehetőséggel, azonban átadott a gyanúsítottnak 13.000 forintot, hogy megőrzi a gépeket, míg vissza nem tér a férfi külföldről. A jogsértő kevesellte a megőrzésért felajánlott összeget és még 10.000 forintot kért a nyugdíjastól, aki elővette a dobozban tárolt spórolt pénzét. A gyanúsított kikapta a nyugdíjas összekuporgatott 900.000 forintját a dobozból, kiszaladt a házból, beült a gépjárműbe, majd a bűncselekmény helyszínéről elhajtott.

Bejelentést követően a rendőrök adatot gyűjtöttek, szemlét végeztek, kamerafelvételeket elemeztek és tanúkat hallgattak ki.

Az eljárási cselekmények sorában váratlan fordulat következett, hiszen a gyanúsított feladta magát a Karcagi Rendőrkapitányságon. A férfit kifosztás bűntett elkövetése miatt gyanúsítottként kihallgatták.

A terhelt elmondta, hogy már a bűncselekmény megvalósítását követően tudta, hogy rossz döntést hozott, ezért néhány nap után úgy gondolta, hogy feladja magát a rendőrségen. A döntés meghozatalát segítette, hogy szembesült a rendőrségi honlapon megjelent körözésével.

Szerencsére az eltulajdonított pénzösszeget hiánytalanul le tudták foglalni a nyomozók, így az átadáskor a 89 éves sértett öröme a nyomozók szemébe is könnyeket csalt.

A Karcagi Rendőrkapitányság kifosztás bűntett elkövetése miatt folytat eljárást.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 19:07, vasárnap | Helyi

Ferdinánd nap

Ferdinánd napot tartott a Bengecseg Alapítvány a Gazdaházban. A megjelenteket Nagy Emese kuratóriumi elnök, valamint F. Kovács Sándor

2024. Április 28. 15:00, vasárnap | Helyi

DIGITÁLIS TÉMANAP

Digitális április. Számítástechnikai- informatikai témahét zajlott a Szent Pál Marista Általános Iskolában. A témahéten a diákok által legjobban várt program a digitális verseny volt.

2024. Április 28. 09:00, vasárnap | Helyi

NEM KÉRÜNK A MIGRÁNSGETTÓBÓL

Jóváhagyta az Európai Parlament az EU új migrációs és menekültügyi paktumát, mely szerint elképzelhető, hogy akár Magyarországon is migránsgettók kerüljenek kialakításra.

2024. Április 27. 17:00, szombat | Helyi

PÁLINKÁSÜVEGGEL VERTE FEJBE-AGYZÚZÓDÁS LETT A VÉGE

Mezőtúron egy születésnapi összejövetel durvult el olyannyira, hogy a bulin résztvevő egyik férfi súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett.