Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2023. Június 29. 19:51, csütörtök | Helyi
Forrás: Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság

MI IS A HŐ-SOKK?

MI IS A HŐ-SOKK?

A nyári időjárás egyre kiszámíthatatlanabb. A szélsőséges időjárás megviseli az emberi szervezetet. Nyáron feltehetően többször emelkedik a hőmérséklet 35 fok felé.

Nagy öröm ez azoknak, akik éppen a nyári szabadságukat töltik, esetleg vízparton nyaralnak. Ne feledkezzünk meg ugyanakkor arról a tényről, hogy az erős napsütés, a nagy meleg sok embert megvisel! Különösképp az idősebb korosztályt, a szív- és érrendszeri betegségben szenvedőket. Azonban az egészségesekre is hatással van, hiszen a melegfront előtti időszakban csökken a vérnyomás, alacsonyabb lesz a pulzusszám. Mindezek következményeként gyengül az összpontosítás, lankad a figyelem. Ez már önmagában sok balesetveszélyes helyzetet teremthet az utakon, akár gyalogosként, akár járművezetőként közlekedünk.

A nagy melegben az autó belső tere gyorsan felmelegszik, a hőségben pedig lassulnak a reakciók, figyelmetlenné válhat a járművezető. Mielőtt hosszabb útra indulnak, gondoljanak erre is, és iktassanak be többször pihenőt! Ilyenkor szálljanak ki az autóból, és mozgassák át végtagjaikat! A szervezet folyadékpótlásáról is gondoskodni kell! Lehetőleg vizet fogyasszanak, de a lédús gyümölcsök is jótékony hatásúak lehetnek. A klimatizált autóknál ügyelni kell arra, hogy ne legyen túl nagy a különbség a külső hőmérséklet és a belső tér között. Az időjárás eme nemkívánatos hatásait figyelembe véve a szokottnál is óvatosabban és figyelmesebben kell közlekedni!

Mindenkinek balesetmentes közlekedést kívánunk!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 17:25, kedd | Helyi

Kiskorúakat rabolt ki este, másnap hajnalban már őrizetbe vették majd le is tartóztatták

Tiszafüredi Járási Ügyészség rablás bűntette miatt indítványozta annak a vármegyei kisközségben lakó 19 éves férfinak a letartóztatását, aki 2 kiskorútól – őket veréssel fenyegetve – csikart ki készpénzt.

2024. Május 07. 16:00, kedd | Helyi

KUTYÁS MAJÁLIS TISZAFÜREDEN

A tavalyi nagy sikerre való tekintettel idén is megszervezték a Kutyás majálist a tiszafüredi Mancsos Pancsolóban. Az esemény ezúttal is sokféle érdekes programot tartogatott a résztvevőknek.

2024. Május 07. 14:39, kedd | Helyi

Kunyhó égett Karcagon

Kigyulladt egy tizenöt négyzetméter alapterületű épület kedd reggel Karcagon, a Partoskert 1 utcában.

2024. Május 07. 14:00, kedd | Helyi

KOPJAFA AVATÁS A VADÁSZHÁZNÁL

A Karcagi Nagykun Vadásztársaság fennállásának 150 éves évfordulója alkalmából kopjafát állított a Vadászháznál.