Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2021. Május 26. 06:07, szerda | Helyi

NEM KEDVEZ AZ IDŐJÁRÁS A ZÖLDSÉGEKNEK

NEM KEDVEZ AZ IDŐJÁRÁS A ZÖLDSÉGEKNEK

Kiszámíthatatlan április, késő zöldségszezon- mindez azt eredményezi, hogy egyre drágább a zöldség és a gyümölcs.

Van olyan zöldségféle, amelynek az ára alig egy hónap alatt megduplázódott.
Nincs nagy forgalom ezen a karcagi piacon. Pedig áru van bőséggel.

Hát, elég nagy ára van most a zöldségnek.


A krumpli kilója négyszáz forint, az apróbb szeműt már háromszázötvenért meg lehet vásárolni. A petrezselyem ára viszont alig egy hónap alatt megduplázódott: áprilisban hatszáz forintba került, most ezeregyszázba.


S SIMON MARGIT, kereskedő: A répa az 350 csomója, ugyanis elmondanám, hogy viszik a zöldséget. Mert az asszonyok szeretik a húslevest, főleg így hétvégén. Mert mindegy, hogy most mennyiért adja az ember, szükség van rá, viszik, mert szükség van rá.


HAJDÚ ERZSÉBET IBOLYA: Erősen fölemelkedett egy hónap alatt. Sajnos, ami kell, azt megveszi az ember, de meggondolandó, hogy mit vásárol és mennyit. Mert azért a jövedelmek nem emelkedtek annyit. És azt vártuk, hogy jön a tavasz, jön a jó idő és esetleg lejjebb mennek az árak. És ezzel szemben jóval felfele.

A mögöttünk hagyott április volt az utóbbi száz év leghidegebb áprilisa- emiatt gyakorlatilag megállt a növények fejlődése.


KRAKOVECZ LÁSZLÓ, családi gazdálkodó: Sokkal többet kellett fűteni a palántákra, meg hát a letermelő kollégák is sokkal többet fűtöttek szerintem. És a május is nagyon rapszodikus: tehát kettő nap jó idő, szinte télies idő. Itt, ezen a vidéken, Kenderesen, itt nem volt olyan sok eső. Tehát valószínű, hogy emelkedni fog az ár. Kérdés, hogy mennyire tudjuk termelők és kereskedők érvényesíteni a megnövekedett költségeket, hogy a vásárlói pénztárca mennyit fog elbírni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 19:07, vasárnap | Helyi

Ferdinánd nap

Ferdinánd napot tartott a Bengecseg Alapítvány a Gazdaházban. A megjelenteket Nagy Emese kuratóriumi elnök, valamint F. Kovács Sándor

2024. Április 28. 15:00, vasárnap | Helyi

DIGITÁLIS TÉMANAP

Digitális április. Számítástechnikai- informatikai témahét zajlott a Szent Pál Marista Általános Iskolában. A témahéten a diákok által legjobban várt program a digitális verseny volt.

2024. Április 28. 09:00, vasárnap | Helyi

NEM KÉRÜNK A MIGRÁNSGETTÓBÓL

Jóváhagyta az Európai Parlament az EU új migrációs és menekültügyi paktumát, mely szerint elképzelhető, hogy akár Magyarországon is migránsgettók kerüljenek kialakításra.

2024. Április 27. 17:00, szombat | Helyi

PÁLINKÁSÜVEGGEL VERTE FEJBE-AGYZÚZÓDÁS LETT A VÉGE

Mezőtúron egy születésnapi összejövetel durvult el olyannyira, hogy a bulin résztvevő egyik férfi súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett.