Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2024. Március 23. 09:00, szombat | Helyi
Forrás: karcag tv

NEM VÁLTOZOTT A HÚSVÉTI KALÁCS ÁRA

NEM VÁLTOZOTT A HÚSVÉTI KALÁCS ÁRA

A húsvéti ünnepi asztal egyik fontos kelléke a kalács. Szerencsére aki nem szeretne otthon bajlódni az elkészítésével, megveheti készen.

A másik jó hír, hogy Karcagon az általunk felkeresett pékségben a húsvéti kalács ára nem változott a tavalyihoz képest.

Ha nem is csörög folyamatosan a telefon ebben a karcagi pékségben, érezhetően megnőtt a húsvéti megrendelések száma. Nemsokára itt a Húsvét, a megrendelők már elkezdik bebiztosítani magukat.

Évtizedek óta a fonott kalács a legkeresettebb péksütemény Húsvétkor. Egyre többen viszont nem édes-, hanem sós kalácsot kérnek, ez utóbbi ugyanis jobban passzol a főtt tojáshoz, a sonkához. De ilyenkor népszerű az úgynevezett zsúrkenyér is- ennek a gyártása megtöbbszöröződik az ünnepkör előtt.

LACZIK DÉNESNÉ, ügyvezető, Kerek Cipó Kft., Karcag:
-Igyekszünk mindent frissen, tehát nekünk négynapos ünnep soha nem lesz. Az, amit igazán keresnek a vevők Húsvétkor, a zsúrkenyér, akkor jelentősen megnövekszik az a termelés. Valamint a mindenféle foszlós kalács. És mivel négy napról van szó, ezért igyekszünk olyan aprósüteményeket is készíteni, ami sós- édes, de akár négy napig is eláll.

A vásárlók teljesen érthető módon a friss pékárut szeretik, így tényleg az utolsó pillanatokra halasztják a kenyér-, vagy kalácsvásárlást. Ezt idén annak tudatában is megtehetik, hogy egyik sem fog többe kerülni, mint tavaly.

Címkék: húsvét, kalács, pékség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 17:25, kedd | Helyi

Kiskorúakat rabolt ki este, másnap hajnalban már őrizetbe vették majd le is tartóztatták

Tiszafüredi Járási Ügyészség rablás bűntette miatt indítványozta annak a vármegyei kisközségben lakó 19 éves férfinak a letartóztatását, aki 2 kiskorútól – őket veréssel fenyegetve – csikart ki készpénzt.

2024. Május 07. 16:00, kedd | Helyi

KUTYÁS MAJÁLIS TISZAFÜREDEN

A tavalyi nagy sikerre való tekintettel idén is megszervezték a Kutyás majálist a tiszafüredi Mancsos Pancsolóban. Az esemény ezúttal is sokféle érdekes programot tartogatott a résztvevőknek.

2024. Május 07. 14:39, kedd | Helyi

Kunyhó égett Karcagon

Kigyulladt egy tizenöt négyzetméter alapterületű épület kedd reggel Karcagon, a Partoskert 1 utcában.

2024. Május 07. 14:00, kedd | Helyi

KOPJAFA AVATÁS A VADÁSZHÁZNÁL

A Karcagi Nagykun Vadásztársaság fennállásának 150 éves évfordulója alkalmából kopjafát állított a Vadászháznál.