Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2023. Május 06. 21:35, szombat | Helyi

NÖVEKSZIK A KERESLET A NYÁRI TÁBOROK IRÁNT

NÖVEKSZIK A KERESLET A NYÁRI TÁBOROK IRÁNT

A Táborfigyelő legfrissebb adatai azt mutatják, hogy a nyári táborok iránti kereslet továbbra is növekszik.

Az elmúlt időszakban az infláció és az árak emelkedése egyre nagyobb terhet jelentett a családok számára, különösen a nyaralások és a szabadidős tevékenységek területén.

A magasabb árak miatt sokan aggódnak, és van is alapja a félelemeknek. A gyerekek étkezése, a bérleti díjak, az állatkerti, múzeumi vagy strandbelépők díjaiis növekedtek, az alapanyagigényes vakációs lehetőségek költségeiről nem is beszélve. A jelenlegi, előzetes adatok alapján egy napközis tábor átlagára 45 ezer forint lesz, míg 70 ezer forint magasságában lesz az ottalvós táborok átlagos díja." - mondta el televíziónknak Tóth Béla, a Táborfigyelő gyermektábor-összehasonlító portál vezetője.

Azonban a portál szakemberei szerint az árak emelkedése ellenére a nyári táborok iránti kereslet továbbra is erős marad. A szülők továbbra is fontosnak tartják, hogy gyermekeik élményekben gazdag nyarat töltsenek, és a nyári táborok lehetőséget nyújtanak erre.
"Azt látjuk a táborfoglalási adatokon, hogy a jelentkezések dinamikája egyezik a tavalyi rekordévvel, azaz annak ellenére, hogy növekedtek az árak, a családok mégis tudnak tábort foglalni csemetéiknek. Ennek oka lehet, hogy sokan élni szeretnének a jellemzően április közepéig érvényben lévő előfoglalási kedvezményekkel, másrészt a szülők anyagi helyzete erősebb, mint a 2017-es ugyanekkora mértékű áremelések idején." - állítja a Táborfigyelő vezetője.
A nyári táborok számos előnye van. A gyermekek számára lehetővé teszik, hogy új barátokat szerezzenek és új készségeket sajátítsanak el. Emellett a táborok általában tele vannak különféle szórakozási és tanulási lehetőségekkel, amelyek hozzájárulnak a gyermekek személyes fejlődéséhez.

Az árak emelkedése tehát hatással van a nyári táborokra, azonban a Táborfigyelő adatai azt mutatják, hogy az emberek továbbra is nagy érdeklődést mutatnak a táborok iránt. A szülők fontosnak tartják, hogy gyermekeik élményekben gazdag nyarat töltsenek, és megéljék a vakációt. A választék rendkívül széles, több mint 600 táborturnus foglalható már, köztük hagyományos, különleges és akár extrém táborokkal.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:51, hétfő | Helyi

ELISMERÉSEK JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK VÁRMEGYÉBEN

A rendőrség napja alkalmából rendőrök és rendvédelmi igazgatási alkalmazottak vehettek át jutalmat.

2024. Április 29. 13:39, hétfő | Helyi

Állásajánlatok

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal Karcagi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztály aktuális állásajánlatai:

2024. Április 28. 19:07, vasárnap | Helyi

Ferdinánd nap

Ferdinánd napot tartott a Bengecseg Alapítvány a Gazdaházban. A megjelenteket Nagy Emese kuratóriumi elnök, valamint F. Kovács Sándor

2024. Április 28. 15:00, vasárnap | Helyi

DIGITÁLIS TÉMANAP

Digitális április. Számítástechnikai- informatikai témahét zajlott a Szent Pál Marista Általános Iskolában. A témahéten a diákok által legjobban várt program a digitális verseny volt.