Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2022. November 20. 05:01, vasárnap | Helyi

PONT KERÜLT A BETÖRÉS-SOROZAT VÉGÉRE

PONT KERÜLT A BETÖRÉS-SOROZAT VÉGÉRE

A jászsági nyomozók eddig öt bűncselekmény elkövetésével hozták összefüggésbe a feltételezett elkövetőt.

A Jászberényi Rendőrkapitányság lopás bűntett elkövetése miatt folytat eljárást egy jászjákóhalmi lakcímen tartózkodó férfi ellen, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2022. július 21. és augusztus 6. között egy helyi – jelenleg lakatlan – ingatlanba bement és onnan bontott autó alkatrészeket, kábeleket, szerszámokat és csaptelepet tulajdonított el. A helyszínre kiérkező nyomozók szemlét tartottak, tanúkat hallgattak ki és adatgyűjtést folytattak.

Augusztus második felében két újabb bűncselekményről érkezett bejelentés a rendőrkapitányságra. Ez alkalommal is Jászjákóhalmán történtek betöréses lopások. Az egyik házból laptopot, játékkonzolt, parfümöket és vegyi árukat tulajdonított el, míg a másikból radiátorokat vitt magával a jogsértő, sőt egy kéményt is lebontott. Októberben és novemberben sem tétlenkedett a férfi, ekkor is jászjákóhalmi családi házak tulajdonosai voltak a sértettek.

A végrehajtott nyomozási cselekményeknek köszönhetően a betörés-sorozat végére 2022. november 2-án került pont. A bűncselekmények elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfit az egyenruhások elfogták, előállították és kihallgatták. A férfi mindent bevallott, elmondta, hogy az értékeket pénzzé tette. A terhelt további két, általa elkövetett bűncselekményről is beszámolt a kihallgatóknak, így vélhetően tovább bővül a 23 éves jogsértő bűnlajstroma.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 19:07, vasárnap | Helyi

Ferdinánd nap

Ferdinánd napot tartott a Bengecseg Alapítvány a Gazdaházban. A megjelenteket Nagy Emese kuratóriumi elnök, valamint F. Kovács Sándor

2024. Április 28. 15:00, vasárnap | Helyi

DIGITÁLIS TÉMANAP

Digitális április. Számítástechnikai- informatikai témahét zajlott a Szent Pál Marista Általános Iskolában. A témahéten a diákok által legjobban várt program a digitális verseny volt.

2024. Április 28. 09:00, vasárnap | Helyi

NEM KÉRÜNK A MIGRÁNSGETTÓBÓL

Jóváhagyta az Európai Parlament az EU új migrációs és menekültügyi paktumát, mely szerint elképzelhető, hogy akár Magyarországon is migránsgettók kerüljenek kialakításra.

2024. Április 27. 17:00, szombat | Helyi

PÁLINKÁSÜVEGGEL VERTE FEJBE-AGYZÚZÓDÁS LETT A VÉGE

Mezőtúron egy születésnapi összejövetel durvult el olyannyira, hogy a bulin résztvevő egyik férfi súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett.