Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2023. Március 15. 15:41, szerda | Helyi

Rangos állami kitüntetést vehetett át Dr. Bartha Júlia néprajzkutató

Rangos állami kitüntetést vehetett át Dr. Bartha Júlia néprajzkutató

A Magyar Ezüst Érdemkeresztet Vitályos Eszter, a Kulturális és Innovációs Minisztérium parlamenti államtitkára és Závogyán Magdolna kultúráért felelős államtitkár adta át

Novák Katalin, Magyarország köztársasági elnöke dr. Bartha Júlia néprajzkutató, a szolnoki Damjanich János Múzeum nyugalmazott osztályvezetője részére Jász-Nagykun-Szolnok megye történelmi örökségének megőrzését, a Nagykunság néprajzi és történeti értékeinek kutatását, valamint a magyar-török kulturális és tudományos kapcsolatok építését szolgáló munkája elismeréseként a Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetést adományozta.

A díjat Vitályos Eszter, a Kulturális és Innovációs Minisztérium parlamenti államtitkára és Závogyán Magdolna kultúráért felelős államtitkár adta át az 1848-49-es forradalom és szabadságharc emléknapja alkalmából a Pesti Vigadóban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 19:07, vasárnap | Helyi

Ferdinánd nap

Ferdinánd napot tartott a Bengecseg Alapítvány a Gazdaházban. A megjelenteket Nagy Emese kuratóriumi elnök, valamint F. Kovács Sándor

2024. Április 28. 15:00, vasárnap | Helyi

DIGITÁLIS TÉMANAP

Digitális április. Számítástechnikai- informatikai témahét zajlott a Szent Pál Marista Általános Iskolában. A témahéten a diákok által legjobban várt program a digitális verseny volt.

2024. Április 28. 09:00, vasárnap | Helyi

NEM KÉRÜNK A MIGRÁNSGETTÓBÓL

Jóváhagyta az Európai Parlament az EU új migrációs és menekültügyi paktumát, mely szerint elképzelhető, hogy akár Magyarországon is migránsgettók kerüljenek kialakításra.

2024. Április 27. 17:00, szombat | Helyi

PÁLINKÁSÜVEGGEL VERTE FEJBE-AGYZÚZÓDÁS LETT A VÉGE

Mezőtúron egy születésnapi összejövetel durvult el olyannyira, hogy a bulin résztvevő egyik férfi súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett.