Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2023. Június 27. 05:00, kedd | Helyi

TISZA-TÓ KIÁLLÍTÁS

TISZA-TÓ KIÁLLÍTÁS

Megnyitotta kapuit a Tisza-tó 50. születésnapja tiszteletére készült kiállítás, amelynek címe: Évezredes időutazás a Tisza-tó -partján.

Az ünnepélyes eseményen részt vett Szabó Zsolt országgyűlési képviselő is, aki a Tisza-tó és az élővilágának fontosságára hívta fel a figyelmet.

-Akár itt élünk, akár turistaként jövünk ide, igazi feltöltődést jelent a természetben a Tisza-tó élővilágát: az állat- és növényvilágot megcsodálni, megnyugtat bennünket. A Tisza-tó mindig más arcát mutatja, amit időről időre érdemes felkeresni-hangzott el a megnyitón.
A Tisza-tó múltját bemutató kiállítás a Kiskörei Vásárhelyi Egyesület segítségével jött létre. Magyar Csilla, Kisköre polgármestere jelezte, büszkeséggel tölti el, hogy az eleink Magyarország legnagyobb megújuló erőművét is magába foglaló vízlépcsőt tudtak építeni.
A kiállításon az építkezés is megelevenedik a látogatók előtt, de látható több lelet és olyan tárgy is, ami a Tisza-tóhoz és a településhez köthető.
A Tisza-tó 50 éves évfordulójának alkalmából nem csak kiállítást rendeznek a kisköreiek. Több program közül is választhatnak azok, akik ellátogatnak a településre.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 14:00, szerda | Helyi

KIÁLLÍTÁS NYÍLT A RENDŐRMÚZEUMBAN

A Rendőrmúzeumban 39 amatőr művész közel 100 alkotásával nyílt kiállítás.

2024. Május 08. 12:00, szerda | Helyi

VERSES DÉLUTÁN A KÖNYVTÁRBAN

A Költészet Napjához kapcsolódva verses délután került megrendezésre a Csokonai Könyvtárban Karcagon.

2024. Május 08. 09:13, szerda | Helyi

TOBORZÁS JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK VÁRMEGYÉBEN

A rendőrök 13 településen, 18 helyszínen várták ezen a héten is a határvadászképzés iránt érdeklődőket.

2024. Május 08. 07:00, szerda | Helyi

BALTÁVAL TÁMADT SZOMSZÉDJÁRA

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség emberölés bűntettének kísérlete miatt indítványozta egy 71 éves törökszentmiklósi férfi letartóztatását,