Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2023. Június 04. 05:00, vasárnap | Helyi

TÚL AZ ÓPERENCIÁN INTERAKTÍV DÉLELŐTT

TÚL AZ ÓPERENCIÁN INTERAKTÍV DÉLELŐTT

A Csokonai Könyvtárban tartotta foglalkozását a Madarász Imre Egyesített Óvoda Mesevarázs Munkaközössége. A túl az Óperencián interaktív mesés délelőttről Horváthné Balogh Barbara munkaközösség-vezetőt kérdeztük.

- A mai délelőttön minden óvodánkból érkeztek nagycsoportos óvodások, akik számára egy interaktív foglalkozást tartunk, ahol az általunk kiválasztott mesét próbáljuk feldolgozni minél élménydúsabban és játékosabban. Ehhez tartoznak különböző állomások, ahol a gyerekek a kézügyességüket, ének készségüket, mozgás készségüket fejleszthetik és tehetik magukat próbára - sorolta a szakember, akitől megtudtuk, hogy "A méhecske és a pillangó" mesét választották feldolgozásra.

- Abból az apropóból, ami kapcsolódik a tavaszi évszakhoz, a beporzók világnapjához, és próbáljuk célkitűzésként elérni, hogy a gyermekekben a környezet, a természet szeretete minél jobban elmélyüljön.

- A mai nap nem verseny, inkább csak kikapcsolódás.
- Törekszünk arra, hogy ez egy élmény dús délelőtt legyen, ahol mindenki egyénileg kipróbálhatja magát, s közben elkészítenek az óvó nénikkel olyan eszközöket, amivel ők is a mese szereplőivé válnak. A kézműves tevékenységen elkészült kis nyaklánc a mese szereplőivé varázsolja őket, ezt hazavihetik, így otthonukban, illetve az óvodákban újraélhetik a mesét és átadhatják a társaiknak is.

- A mesét már ismerősen hallgatják a kicsik.
- Az óvó nénik már ismertették velük a mesét, ami újdonság lesz a számukra, hogy mi adjuk elő, illetve interaktívan be is vonjuk a gyerekeket a történetébe, így a mese szereplőivé válhatnak - fogalmazott a szakember.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 20:16, hétfő | Helyi

Füstbe ment terv

A Szolnoki Járási Ügyészség költségvetési csalás bűntette miatt emelt vádat azzal a 45 éves mezőtúri férfival szemben, aki tiltott dohányterméket tartott magánál.

2024. Május 06. 14:17, hétfő | Helyi

RABLÁS TISZABURÁN

Nem érdemes értékeket követelve mást veréssel fenyegetni. A törvény szigorúan bünteti a rablás elkövetőit.

2024. Május 06. 13:46, hétfő | Helyi

PROGRAMAJÁNLÓ

Ingyenes jótékonysági koncertet ad Mága Zoltán Tiszafüreden

2024. Május 06. 11:44, hétfő | Helyi

Gépek égtek egy Jászberény melletti telephelyen

Tűz keletkezett szombat délután egy Jászberény külterületén található mezőgazdasági telephelyen.