Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2021. Március 11. 07:26, csütörtök | Helyi

Véradás

Véradás

Hogyan zajlanak most a véradások? - erről kérdeztük Orvos Anetta Csillát, a Magyar Vöröskereszt Karcagi Területi Szervezet vezetőjét

A szakember elmondta, a jelen helyzetben nem könnyű dolog a véradást szervezni, hiszen a vírusjárvány itt is érezteti hatását.


A szervezők külön felhívják a figyelmet, hogy tényleg csak az jöjjön vért adni, aki egészségesnek érzi magát, semmilyen tünetet nem mutat és nem járt olyan helyen, nem érintkezett olyan emberrel, aki nem fertőzött.


A korábbi helyszínek helyett újakat kellett mindenhol keresni, Karcagon a sportcsarnokban oldható ez meg. A következő véradás április 6-án lenne 8-12 óráig, ha erre is engedélyt kapnak.


A szakember hangsúlyozta, hogyha a véradó felveszik a védőoltást, a felvételt követő 24 óráig semmilyen tünetet nem mutat, egészséges, jól érzi magát, akkor ugyanúgy jöhet a véradásra, mint más alkalommal.
Bernáth Zoltánnal 99. alkalommal adott most vért, először a katonaságnál adott vért, eltávozásért, de azóta is fontosnak tartja, hogy segítsen másokon. Családjában is volt már szükség vérre, így ezért ad ő is rendszeresen.


Szatmári Mihály is a katonaságnál adott első alkalommal vért, látva nagyszülei példáját, azóta is folyamatosan segít embertársain, volt amikor ismerős műtétjéhez irányított véradáson vett részt. Most volt az 52. véradása.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:51, hétfő | Helyi

ELISMERÉSEK JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK VÁRMEGYÉBEN

A rendőrség napja alkalmából rendőrök és rendvédelmi igazgatási alkalmazottak vehettek át jutalmat.

2024. Április 29. 13:39, hétfő | Helyi

Állásajánlatok

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal Karcagi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztály aktuális állásajánlatai:

2024. Április 28. 19:07, vasárnap | Helyi

Ferdinánd nap

Ferdinánd napot tartott a Bengecseg Alapítvány a Gazdaházban. A megjelenteket Nagy Emese kuratóriumi elnök, valamint F. Kovács Sándor

2024. Április 28. 15:00, vasárnap | Helyi

DIGITÁLIS TÉMANAP

Digitális április. Számítástechnikai- informatikai témahét zajlott a Szent Pál Marista Általános Iskolában. A témahéten a diákok által legjobban várt program a digitális verseny volt.