Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2022. Június 28. 21:05, kedd | Helyi
Forrás: Katasztrófavédelem

A katasztrófavédelem is részt vett a Múzeumok Éjszakáján

 A katasztrófavédelem is részt vett a Múzeumok Éjszakáján

Az elmúlt hétvégén, szombaton zajlott országszerte a Múzeumok Éjszakája. A katasztrófavédelem a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Polgári Védelmi Szövetséggel közösen csatlakozott a rendezvénysorozathoz.

A szövetség által működtetett múzeumban, a "Légoltalomtól a katasztrófavédelemig" címet viselő kiállításhoz csatlakozott ezen a szombati estén a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Tűzmegelőzési Bizottság is. Az érdeklődők virtuálisvalóság-szemüvegben nézhettek meg szén-monoxid mérgezés, illetve lakástűz megelőzésére szolgáló kisfilmet, de tűzvédelmi tesztet is kitölthettek, cserébe pedig ajándékokat kaptak. A múzeum külső részén parkolt a katasztrófavédelmi mobil labor is, melynek járművét, eszközeit vehették szemügyre a látogatók.

A polgári védelmi szövetség a szolnoki vasútállomás melletti, egykori légoltalmi óvóhelyen működteti országosan is egyedülálló kiállítását, mely a polgári védelem és a légoltalom haza történetébe enged bepillantást. Az óvóhely egy esetleges fegyveres konfliktus esetén a vasúttársaság vezetési pontjaként szolgált volna, hogy a szolnoki vasútállomás irányítása megoldható legyen. Az óvóhely berendezése páratlan módon szinte teljes egészében hiánytalan, így az érdeklődők megtekinthették az irányítási- és a telefonközpontot, az áramellátásra szolgáló áramfejlesztőt, illetve régi korok egyenruháit, védekezési eszközeit is.

Fotó: Németh Ádám tű. főtörzsőrmester

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 17. 12:07, péntek | Helyi

ELBÚCSÚZTAK A GIMIS DIÁKOK

A Karcagi Nagykun Református Gimnázium végzős tanulói vettek búcsút a gimnáziumtól.

2024. Május 17. 10:30, péntek | Helyi

Kamionnal ütközött egy traktor Karcagon

Összeütközött egy sódert szállító kamion, és egy permetezőt húzó traktor csütörtök délután Karcagon, a Kisújszállási úton.

2024. Május 17. 10:04, péntek | Helyi

SIKERES VOLT A PROGRAM

Felkelteni az érdeklődést, mozgásra, táncra ösztönözni az óvodásokat nem is olyan nehéz. Kiváltképp akkor, ha olyan program mozgatja meg a gyerekeket és szüleiket is, mint a „Gyertek, gyertek játszani” projekt.

2024. Május 16. 20:29, csütörtök | Helyi

Teltházas lakossági fórum Karcagon

A Robert Fico elleni merénylet is arra világít rá, hogy a békepártiságért áldozatokat kell vállalni...