Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2022. Május 12. 05:03, csütörtök | Helyi

BÁNTALMAZÁS TISZAFÜREDEN

 BÁNTALMAZÁS TISZAFÜREDEN

Életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt tartottak tárgyalást! A bűncselekmény Tiszafüreden történt

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség 2021. december 10-én emelt vádat két 37 éves férfival szemben, akik a vád szerint 2021. január 12-én koraeste Tiszafüred egyik utcájában, két haragos viszonyban álló család között kialakult hangos szóváltás során követtek el bűncselekményeket.

A vád szerint a vádlottak családtagjaikkal és ismerőseikkel közösen vonultak fel a másik család házánál, ahol a 15-20 fős társaság hangosan kiabált, szitkozódott és köveket, téglákat dobált a másik család udvarába. A vád szerint a két férfi azonban ennél is tovább ment: Egyikük, az ügy I. rendű, büntetett előéletű vádlottja, annak érdekében, hogy bejusson a másik család udvarába, benyomta a nagykaput, de a testvére visszafogta, ezért ezzel felhagyott. Ezután egy földről felvett tégladarabot, nagy erővel, az udvaron, tőle 3-4 méterre álló férfi arcához vágott, aki azonnal elájult, a földre zuhant és többszörös, darabos orrcsonttörést szenvedett.

A vádirat szerint azonban csak a véletlenen múlt, hogy nem került életveszélyes állapotba. Az ügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete és magánlaksértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat vele szemben. Társa, az ügy II. rendű, büntetlen előéletű vádlottja ezalatt, a vád szerint egy fegyvernek látszó tárggyal legalább kétszer a levegőbe lőtt, ezért őt csoportosan, társtettesként, fegyveresen elkövetett garázdaság bűntettével vádolja az ügyészség.

A mai tárgyaláson a vádlottak és tanúk kihallgatására került sor, valamint kamerafelvételek megtekintését rendelték el

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 20:15, csütörtök | Helyi

Kutyás szépségversenyen keresik a Tisza-tó szépét a tiszafüredi Kutyás majálison

Második alkalommal rendezik meg a tiszafüredi kutyastrandon, a Mancsos Pancsolóban a Kutyás majálist május 1-jén, ahol egész nap kutyás és családi programokkal várják a gazdákat és az ebeket.

2024. Április 18. 15:00, csütörtök | Helyi

VISSZATARTOTTA A BETÖRŐT

Az éj leple alatt, egy családi ház ablakán keresztül surrant be egy ingatlanba egy helyi férfi Kunmadarason, abban a reményben, hogy amíg a bent lakók alszanak, addig ő viszi az értékeket.

2024. Április 18. 13:51, csütörtök | Helyi

HOROGRA AKADTAK

Két napon is tiltott módszerrel halászókat fogtak a vízirendészek és hivatásos halőrök Tiszasüly külterületén. A rendőrök összesen hét férfit hallgattak ki gyanúsítottként.

2024. Április 18. 13:00, csütörtök | Helyi

KÖLTÉSZET NAPJA HAJDÚSZOBOSZLÓN

Sokan hitték azt, hogy vandálok jártak Hajdúszoboszlón, hiszen aki a főtéren végigsétált, mindenfelé összefirkált kirakatokat láthatott.