Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2022. Június 04. 05:01, szombat | Helyi

MOLNÁR ANNA MATEMATIKA VERSENY

 MOLNÁR ANNA MATEMATIKA VERSENY

Huszonegy évvel ezelőtt rendezte meg az I. Molnár Anna matematikaversenyt általános iskolásoknak Lévainé Kovács Róza intézményvezető-helyettes, szaktanár.

A Kováts Mihály Általános Iskolai Tagintézményben évről-évre megrendezett verseny célja, hogy egyrészt lehetőséget adjon a város diákjainak, hogy matematikából megmérkőzzenek, másrészt pedig kedves tanárára emlékezzen ezáltal is. Az elmúlt héten a város három általános iskolájából érkeztek a felsősök a megmérettetésre.

Molnár Anna matematika-fizika szakosként Lévainé Kovács Rózát is tanította annak idején, az ő hatására lett ő is matematika-fizika-pedagógia szakos tanár. Annuska néni nagy lelkesedéssel és türelemmel, szeretettel foglalkozott diákjaival, így örömmel emlékeznek óráira és nagy tisztelettel adóznak emlékének.

Molnár Anna 1954-től 1987-ig az akkori Kálvin 9. tanára - a róla elnevezett versennyel emlékezik meg róla Lévainé Kovács Róza, aki a versenyre olyan feladatsort állított össze, amiben a gyerekek megtalálják a sikerélményüket, mert az a célja, hogy meghozza a kedvüket a matematika iránt.

A feladatok között most is vannak gondolkodtatóak, de térlátást igénylő is.

A 21. alkalom egyben a versenysorozat vége is, hiszen a tanárnő hamarosan nyugdíjba megy, s ezzel a megmérettetéssel akart elköszönni a kollégáktól és a diákoktól. Ezt a versenyt ugyan már nem folytatja, de az Öveges József Kárpát-medencei fizikaversenyt továbbra is szervezi majd.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 19:07, vasárnap | Helyi

Ferdinánd nap

Ferdinánd napot tartott a Bengecseg Alapítvány a Gazdaházban. A megjelenteket Nagy Emese kuratóriumi elnök, valamint F. Kovács Sándor

2024. Április 28. 15:00, vasárnap | Helyi

DIGITÁLIS TÉMANAP

Digitális április. Számítástechnikai- informatikai témahét zajlott a Szent Pál Marista Általános Iskolában. A témahéten a diákok által legjobban várt program a digitális verseny volt.

2024. Április 28. 09:00, vasárnap | Helyi

NEM KÉRÜNK A MIGRÁNSGETTÓBÓL

Jóváhagyta az Európai Parlament az EU új migrációs és menekültügyi paktumát, mely szerint elképzelhető, hogy akár Magyarországon is migránsgettók kerüljenek kialakításra.

2024. Április 27. 17:00, szombat | Helyi

PÁLINKÁSÜVEGGEL VERTE FEJBE-AGYZÚZÓDÁS LETT A VÉGE

Mezőtúron egy születésnapi összejövetel durvult el olyannyira, hogy a bulin résztvevő egyik férfi súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett.