Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2022. Július 27. 18:27, szerda | Helyi
Forrás: Katasztrófavédelem

Véget ért a Nemzetközi Tűzoltó Olimpia Celjében

 Véget ért a Nemzetközi Tűzoltó Olimpia Celjében

Szombat este ünnepélyes eredményhirdetéssel zárult a 17. Nemzetközi Tűzoltó Olimpia és 23. Ifjúsági Tűzoltóverseny Szlovéniában, Celjében.

A magyar csapatok tisztes helytállással képviselték Magyarországot, a magyar tűzoltókat.

Nemzetközi Tűzoltó Olimpia hetében tartotta éves közgyűlését a Nemzetközi Tűzoltószövetség (CTIF), amelyen Fülep Zoltán tű. ezredes, országos tűzoltósági főfelügyelő és Potoczky Andrea tű. alezredes, a nemzetközi főosztály munkatársa vett részt.

A tűzoltósportversenyen a hivatásos férfi csapatok között Magyarország Romániával holtversenyben az ötödik helyen végzett. Horoglétramászásban és 100 méteres akadályfutásban a csapat összesítésben a hatodik lett, 4x100 méteres váltófutásban 1 perc 13 század másodperces idővel az ötödik, kismotorfecskendő-szerelésben 30,81 század másodperces időeredménnyel a negyedik helyet szerezte meg. A csapatnak hétfőn és kedden volt lehetősége minden számban harminc percet gyakorolni, illetve ekkor kellett a használt saját felszereléseket – horoglétrák, osztók, tömlők, sugárcsövek – hitelesíttetni a versenybírákkal. Ezt követően minden napra jutott egy versenyszám, szerdán – még az ünnepélyes nyitóünnepség előtt – a horoglétra-mászást, csütörtökön a 4x100 méteres váltófutást, pénteken a 100 méteres akadályfutást, szombaton a kismotorfecskendő-szerelést bonyolították le. A magyar csapatból egyéniben, horoglétramászásban Baranya megyéből Fischer Károly Baranya megyei tűzoltó őrmester érte el a legjobb időt 19,94 század másodperccel, a 100 méteres akadályfutásban pedig Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből Csabai Tamás tű. zászlós volt a magyarok közül a leggyorsabb 19,37 század másodperccel.

A tradicionális tűzoltóversenyen a férfiak között, az önkéntesek „A” csoportjában Vértessomló ÖTE férfi csapata remek idővel 11. helyezését ért el és arany fokozatot szerzett, Pusztamonostor ÖTE férfi csapata 55. helyezésével bronz fokozatot szerzett. A férfiak között, az önkéntesek „B” csoportjában a dorogi Richter Gedeon férfi csapata 22. helyezést és bronz fokozatot szerzett. A nők között, az önkéntesek „A” csoportjában Pusztamonostor ÖTE női csapata 13. helyezésével ezüst fokozatot érdemelt ki, Tótkomlós ÖTE női csapata 17. helyezésével bronz fokozatot kapott, Vértessomló ÖTE női csapata 18. helyezésével szintén bronz fokozatot szerzett.

A 23. Nemzetközi Ifjúsági Tűzoltóversenyen a fiú csapatok között Pázmánd ÖTE fiú csapata 24. helyezést ért el és bronz minősítést kapott, Vértessomló ÖTE leány csapata 10. helyezést ért el és ezüst minősítést kapott, Pázmánd ÖTE leány csapata 15. helyezést ért el és bronz minősítést szerzett. Az összes (50) ifjúsági tűzoltó csapatból Vértessomló ÖTE leány csapata a 29., Pázmánd ÖTE fiú csapata a 36., Pázmánd ÖTE leány csapata a 40. helyezést érte el. Az ifjúsági olimpiai játékokon Pázmánd ÖTE fiú csapata 22., Pázmánd ÖTE leány csapata 26., Vértessomló ÖTE leány csapata 34. lett.

Nagy sikert értek el a magyar ifjúsági tűzoltócsapatok közös zenés-táncos fellépésükkel a nemzetek bemutatóján, a 2. helyezést érdemelve ki.

Fotó: Bujdosó Gábor tű. alezredes

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 15:17, csütörtök | Helyi

FOSZTOGATNAK A TEMETŐBEN

Ellopott virágok, koszorúk, megrongált sírhelyek. Évek óta jelentős anyagi és érzelmi károkat okoznak azok, akik rendszeresen lopnak, rongálnak a szolnoki temetőben.

2024. Május 02. 15:08, csütörtök | Helyi

Kigyulladt egy istálló Öcsödnél

Kigyulladt egy negyven négyzetméteres istálló szerda délelőtt egy Öcsöd külterületén található tanyán.

2024. Május 02. 13:15, csütörtök | Helyi

POKOLLÁ TESZI AZ ÉLETÜKET

Összekent ajtó, beragasztózott zár. Rendszeresen szembesülnek ezekkel a bosszantó dolgokkal az egyik szolnoki lakótelep lakói. És ez még nem minden!

2024. Május 02. 10:11, csütörtök | Helyi

NÉPISMERETI VETÉLKEDŐ

Honnan jöttünk, hová tartunk, kik az őseink? Ezekre a kérdésekre kellett felelniük azoknak a maristásoknak, akik részt vettek az iskola népismereti vetélkedőjén.