Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2016. Szeptember 20. 08:48, kedd | Helyi

20 éves a Karcagi Nagykun Református Általános Iskola

20 éves a Karcagi Nagykun Református Általános Iskola

20 éves a Karcagi Nagykun Református Általános Iskola. A jeles évfordulóra a héten refis programsorozattal emlékeztek, melynek zárása vasárnap volt.

Szeptember 18-án a hálaadó ünnepi istentiszteleten a református nagytemplomban Koncz Tibor elnök-lelkész köszöntése után igét Főtiszteletű Dr. Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke hirdetett, majd az imádság és ének után a vendégeket, az iskola jelenlegi és volt tanárait, diákjait dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter, térségünk országgyűlési képviselője köszöntötte, s idézte fel a 20 évvel ezelőtti indulást, a sok előkészítő tárgyalást, melynek végén, akkori polgármesterként a képviselő-testület tagjainak egyhangú támogatásával indulhatott el az iskola

Dobos László jelenlegi polgármester, akkor az Oktatási és Kulturális Bizottság elnökeként állt ki az egyházi oktatás elindulása mellett, Mindketten hangsúlyozták, azóta az iskola az eredményeivel bebizonyította, jó döntést hoztak a város akkori vezetői. Nt. Beszterczey András, a Nagykunsági Református Egyházmegye esperese szintén elismeréssel beszélt a húsz éves oktatási intézményről, melyet mára református gimnáziumi képzés is követett.


Az iskola tanulóinak műsora után Földváriné Simon Ilona iskolaigazgató idézte fel a két évtized eredményeit, majd Főtiszteletű Dr. Fekete Károly püspök, Koncz Tibor elnök-lelkész és Szentesi Lajos főgondnok pedagógus elismeréseket adott át. Dr. Székely Istvánné saját fuvoláját adományozta az iskolának, remélve, hogy sok jeles ünnepségen szólaljon az meg értő kezekben. Az adományt az igazgatónő vette át.

Címkék: Karcag

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 16:29, szombat | Helyi

ELBALLAGTAK A SZENTANNAISOK

Idén sem maradhatott el a tradicionális gépes felvonulás, minden évben ezzel veszi kezdetét a Szentannai Sámuel Református Gimnázium, Technikum és Kollégium különleges ballagása.

2024. Május 18. 14:25, szombat | Helyi

VÁRMEGYEI VONÓS VERSENY

Negyedik alkalommal került megrendezésre a Karcagi Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskolában a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei vonósverseny. A megmérettetésre közel 50 gyermek nevezett.

2024. Május 18. 12:17, szombat | Helyi

IDÉN IS SOK ALKOTÁS SZÜLETETT

A Játszd újra kiállításra idén is sok alkotás készült. Ez a program nem csak a hulladék újrahasznosításáról, hanem az óvodás gyermekek tehetséggondozásáról is szól.

2024. Május 18. 10:02, szombat | Helyi

VÁROSUNK IS BEMUTATKOZOTT

Városunk is bemutatkozott a térség legnagyobb idegenforgalmi expóján, a Szolnoki Utazás és Szabadidő Kiállításon.