Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2022. December 15. 05:01, csütörtök | Helyi

ÚJABB ADOMÁNY ÉRKEZETT KARCAGRA

ÚJABB ADOMÁNY ÉRKEZETT KARCAGRA

Újabb adomány érkezett Karcagra, a Karcagi Többcélú Kistérségi Társulás Idősek Otthona és Háziorvosi Intézmény Zöldfa úti Idősek Otthonába.

Az adományt a Tisza-tavi Keresztény Polgári Kör nevében Fodor Gusztáv lelkész adta át.

Ez gyakorlatilag egy újabb, menetrend szerinti jótékonysági járat Karcag felé a Tisza-tavi Keresztény Polgári Körtől.
- A Holland Gyermekek Szükségben Alapítvány az elmúlt hónapban küldött nekünk 80-100 köbméternyi adományt, s arra gondoltunk, hogy ennek egyharmadát Karcagnak adjuk. Összesen 45 darab matracot, két kórházi ágyat, két betegemelőt, egy nagyon speciális fotelt és felület fertőtlenítőket hoztunk, körülbelül kétmillió forint értékben. Hamarosan a karcagi Kátai Gábor Kórház is fog kapni egy jelentősebb fertőtlenítő adományt, mert a Tisza-tavi Keresztény Polgári Kör számára nagyon fontos, hogy a karcagi egészségügyi ellátás és az intézmények megfelelő színvonalon működjenek, ezt mi szeretnénk háttérből támogatni - ígérte a lelkész.

Az adományt Fótosné Czeglédi Zsuzsanna, Tiszaderzs polgármesterével közösen adta át Fodor Gusztáv. A településvezető is tagja a Tisza-tavi Keresztény Polgári Körnek.
- Ez egy fantasztikus kezdeményezés, s a telephelye, székhelye a mi kis falunkban van. Szívesen jövök, hiszen tényleg a Tisza-tó, a Nagykunság környékén élő embereket támogatjuk, segítjük. Örülök, hogy most a karcagi idősek otthonának hozhattunk adományokat. Polgármesterként igyekszem részt venni ebben a munkában, feladatom a polgármester kollégákkal való kapcsolattartás, informálódás, hogy kinek mire van szüksége, hogy tudjuk a településen élőket segíteni.

Az időseknek érkezett adományt Keléné Deák Krisztina intézményvezető-helyettes és munkatársai vették át.
- Intézményünkben 171 fő ellátott él, így nagy segítséget jelent az adomány, amely nemcsak az ellátottaink komfortérzésének javítását célozza meg, hanem egyben munkatársainkat tehermentesíti, s megkönnyíti a munkavégzésüket. Nagyon köszönjük, hogy gondoltak ránk - mondta a szakember.

Szepesi Tibor, Karcag polgármestere is részt vett az adomány átadásán, ahol megköszönte a polgári kör újabb támogatását.
- Természetesen nagyon örülünk minden adománynak, hiszen abban a helyzetben vannak intézményeink, amikor bár nagyon sokat fordít rá az önkormányzat, s odafigyel arra, hogy minden rendben legyen, minden tökéletesen működjön, mindig vannak olyan adományok, amelyeket fel tudunk használni a mindennapi életben. Valóban nem először kaptunk támogatást a Tisza-tavi Keresztény Polgári Körtől, köszönjük ezt a jelenlegi felajánlást is. Valóban 2 millió forint az értéke, de ha azt nézzük, hogy a felhasználása mekkora értéket jelent valójában, az ennél sokkal többet jelent- fogalmazott Szepesi Tibor.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 09:00, szombat | Helyi

BUSZMEGÁLLÓBAN ÉLESZTETTÉK ÚJRA

Egy 70 év körüli szolnoki nő hazafelé tartott, amikor minden előzmény nélkül, hirtelen összeesett a buszpályaudvaron, számolt be az esetről az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldalán.

2024. Április 26. 15:00, péntek | Helyi

NAGYNAK TŰNT A BAJ

Nagynak tűnt a baj, azonban szerencsére nem járt súlyosabb sérülésekkel az a közlekedési baleset, amelynek részesei egy személyautó és egy követ szállító teherautó volt Kisújszálláson.

2024. Április 26. 13:00, péntek | Helyi

REJTÉLYES MACSKAMÉRGEZÉSEK SZOLNOKON

Ismeretlen elkövető mérgezi a macskákat az egyik szolnoki városrészben. A tetemeket ráadásul sok ember által látható helyen \"teszi közszemlére\". A rendőrség is nyomoz a felháborító ügyben.

2024. Április 26. 10:31, péntek | Helyi

Hármas baleset Kisújszállásnál

Összeütközött egy személygépkocsi és egy kisbusz csütörtök este a 4-es számú főúton, Kisújszállásnál.