Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2022. Június 03. 05:00, péntek | Helyi

A KARCAGIAK KÖRÉBEN IS NÉPSZERŰ HAJDÚSZOBOSZLÓ

A KARCAGIAK KÖRÉBEN IS NÉPSZERŰ HAJDÚSZOBOSZLÓ

A hajdúszoboszlói gyógyfürdő egész évben üzemel. A csarnok három gyógyvizes medencéje mellett négy nyitott látványmedence áll a vendégek rendelkezésére.

A fürdőben több mint negyvenféle kezelés vehető igénybe orvosi felügyelet mellett.

A gyógyfürdő termálcsarnoka 2014-ben megújult: modern üvegszerkezetet kapott, a falicsempék exkluzív burkolatán pedig a természet színei tükröződnek vissza segítve az ellazulást. A felújítás során a gyógyfürdő zárt udvarának nyitott medencéi is új burkolatot kaptak, valamint megújultak a vizesblokkok. A négy nyitott gyógyvizes medencében különböző attrakciók segítségével üdülhetnek fel a fürdőzők.

A jódos, brómos, konyhasós gyógyvíz elsősorban reumatikus betegségek gyógyítására alkalmas, de az idült mozgásszervi betegségek, kopásos, degeneratív betegségekesetében is jelentős javulást eredményez. A fürdőkúra hatása sebészeti, idegi, bőrgyógyászati eredetű megbetegedések (ekcéma, pikkelysömör) kezelése során is észlelhető. Ortopédiai műtétekutókezelésében, agyvérzés utáni állapot, Heine medin kór után kialakult bénulás, idült idegfájdalmak és ideggyulladások kezelésében is alkalmazható. A szoboszlói víz jó hatású nőgyógyászati gyulladások és meddőség esetén is.

Az Aqua-Palace vízipalota 15 000 m2-en egyedi hangulattal, rendkívül széles szolgáltatási kínálattal egész évben várja a család apraját-nagyját. Az Aqua-Palace húsz medencéje között exkluzív élménymedencék is találhatók, melyek különböző korokat és helyszíneket idéznek meg, ilyen a trópusi fürdő, a jégbarlang fürdő, a mozi fürdő, a Pávai termálfürdő, a Gangesz fürdő, a Római fürdő, a tengeri fürdő és a barlangfürdő. A medencékben a fürdőzést különböző élményelemek is színesítik: vízsugár masszázsok, dögönyözők, buzgárok, sodrófolyó, pezsgőágy. Az aktív vízi élmények kedvelőit pedig családi és óriáscsúszda várja.

A 30 hektáros gyönyörűen parkosított terület május 1-től szeptember 30-ig tart nyitva. A tizenhárom különböző élmény-, úszó-, hullám-, pezsgő- és gyermek medence közül minden korosztály kedvére választhat.
A strand igazi slágere a pálmafákkal és homokos parttal övezett mediterrán tengerpart, mely 6200 m2-es vízfelületével Közép-Európa legnagyobb épített medencéjének számít. A fokozatosan mélyülő, hullámzó óriásmedence a csónakázótótól gáttal van elválasztva, látványát kalózhajó és világítótorony teszik teljessé. Homokos partja és a pálmafák a tengerparti fürdőzés élményét keltik. Igazi különlegességnek számít a tengerpart közelében kialakított habshow helyszín, amely elsősorban a fiatalok „bulizó helye”.

A Delfin pancsoló medence közelében található egy show színpad nyári sátorral, ahol különböző animációk, programok várják strandszezonban a kicsiket. A pancsoló medencénél mosolygó fókák és teknősök, a gyerekmedencében lévő vízilovak a fényképezkedő vendégek nagy kedvencei.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 09:00, szombat | Helyi

BUSZMEGÁLLÓBAN ÉLESZTETTÉK ÚJRA

Egy 70 év körüli szolnoki nő hazafelé tartott, amikor minden előzmény nélkül, hirtelen összeesett a buszpályaudvaron, számolt be az esetről az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldalán.

2024. Április 26. 15:00, péntek | Helyi

NAGYNAK TŰNT A BAJ

Nagynak tűnt a baj, azonban szerencsére nem járt súlyosabb sérülésekkel az a közlekedési baleset, amelynek részesei egy személyautó és egy követ szállító teherautó volt Kisújszálláson.

2024. Április 26. 13:00, péntek | Helyi

REJTÉLYES MACSKAMÉRGEZÉSEK SZOLNOKON

Ismeretlen elkövető mérgezi a macskákat az egyik szolnoki városrészben. A tetemeket ráadásul sok ember által látható helyen \"teszi közszemlére\". A rendőrség is nyomoz a felháborító ügyben.

2024. Április 26. 10:31, péntek | Helyi

Hármas baleset Kisújszállásnál

Összeütközött egy személygépkocsi és egy kisbusz csütörtök este a 4-es számú főúton, Kisújszállásnál.