Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2020. Június 29. 15:24, hétfő | Helyi

A kuláküldözés áldozatainak emléknapja

A kuláküldözés áldozatainak emléknapja

A kuláküldözés áldozatainak emléknapja alkalmából június 29-én koszorúzás volt a katolikus templommal szembeni kopjafánál.

A kuláküldözés áldozatainak emléknapja alkalmából június 29-én koszorúzás volt a katolikus templommal szembeni kopjafánál.

Mint dr. Nagy Molnár Miklós, a Györffy István Nagykun Múzeum igazgatója beszédében elhangzott, a Magyar Országgyűlés a kuláküldözés idején tönkretett magyar gazdák emléknapjává nyilvánította június 29-ét, Péter-Pál napját, amely a hagyományok szerint a betakarítás kezdete is.

A beszédben a szónok részletesen szólt a kommunista diktatúra idején a magyar közép parasztsággal szemben tanúsított kegyetlen üldöztetésről, s arról is, hogy milyen fontos, ma is emlékeznünk a karcagi paraszt-gazda áldozatokra. Ezt követően a város nevében Gyurcsek János alpolgármester, Sári Kovács Szilvia alpolgármester és Rózsa Sándor jegyző helyezte el a kopjafánál az emlékezés koszorúját, majd a Nagykun Gazdakör, a Nagykun Polgári Egyesület, a Karcagi Ipari Park Kft., a Kátai Gábor Kórház képviselői hajtottak fejet az áldozatok emlékműve előtt. Az ünnepségen részt vett Faludi Sándor, a kopjafa állíttatója is.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 20:15, csütörtök | Helyi

Kutyás szépségversenyen keresik a Tisza-tó szépét a tiszafüredi Kutyás majálison

Második alkalommal rendezik meg a tiszafüredi kutyastrandon, a Mancsos Pancsolóban a Kutyás majálist május 1-jén, ahol egész nap kutyás és családi programokkal várják a gazdákat és az ebeket.

2024. Április 18. 15:00, csütörtök | Helyi

VISSZATARTOTTA A BETÖRŐT

Az éj leple alatt, egy családi ház ablakán keresztül surrant be egy ingatlanba egy helyi férfi Kunmadarason, abban a reményben, hogy amíg a bent lakók alszanak, addig ő viszi az értékeket.

2024. Április 18. 13:51, csütörtök | Helyi

HOROGRA AKADTAK

Két napon is tiltott módszerrel halászókat fogtak a vízirendészek és hivatásos halőrök Tiszasüly külterületén. A rendőrök összesen hét férfit hallgattak ki gyanúsítottként.

2024. Április 18. 13:00, csütörtök | Helyi

KÖLTÉSZET NAPJA HAJDÚSZOBOSZLÓN

Sokan hitték azt, hogy vandálok jártak Hajdúszoboszlón, hiszen aki a főtéren végigsétált, mindenfelé összefirkált kirakatokat láthatott.