Városlista
2024. február 23, péntek - Alfréd

Hírek

2023. Október 16. 19:25, hétfő | Helyi
Forrás: Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A MÚLT HÉT KÖZLEKEDÉSRENDÉSZETI TAPASZTALATAI JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK VÁRMEGYÉBEN

A MÚLT HÉT KÖZLEKEDÉSRENDÉSZETI TAPASZTALATAI JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK VÁRMEGYÉBEN

A vármegyei rendőrök 500 gyorshajtót, és 21 ittas gépjárművezetőt szűrtek ki a forgalomból.

Az elmúlt héten az egyenruhások 21 ittas sofőrrel szemben kezdeményeztek eljárást. Közülük 14-gyel szemben büntető-, míg 7 ellen közigazgatási eljárást kezdeményeztek. A rendőrök 7 ittas gépkocsivezetőtől a helyszínen elvették a vezetői engedélyét. A forgalom-ellenőrzők 500 gépkocsit mértek be, melyek túllépték a megengedett sebességet.

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai a jövőben is folyamatosan tartanak a közlekedési biztonsági helyzet további javítása, valamint a baleseti szempontból kiemelt szabályszegések visszaszorítása érdekében különböző közlekedésrendészeti akciókat. Továbbra is kiemelt figyelmet fordítanak az ittasan vezetők forgalomból kiszűrése, hiszen az ittas járművezetés potenciális balesetveszélyt hordoz magában. Az elfogyasztott alkohol ugyanis, jelentősen növeli a reakcióidőt és tompítja az érzékszerveket, ezzel nő a balesetek bekövetkezésének kockázata is. Kérjük, a vezetés megkezdése előtt ne fogyasszanak szeszes italt!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 22. 10:43, csütörtök | Helyi

ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉS A GYÖRFFYBEN

Az elmúlt félévben jelentős energetikai fejlesztések valósultak meg a Györffy István Katolikus Általános Iskola és Szent Erzsébet Óvoda József Attila utcai épületében.

2024. Február 22. 10:24, csütörtök | Helyi

JOGERŐSEN BEFEJEZŐDÖTT A KUNHEGYESI BÁNTALMAZÁSI ÜGY

A Szolnoki Törvényszéken jogerősen befejeződött annak a 35 éves büntetlen előéletű férfinak a büntetőügye,

2024. Február 22. 09:34, csütörtök | Helyi

AZ ELSŐ NAPSUGARAK SOKAKAT KICSALOGATOTTAK A SZABADBA

Ugyan nem volt az a tipikus kellemes tavaszias időjárás a Tisza-tónál, de az idei első napsugarak sokakat kicsalogattak a szabadba. A bátrabbak az erős szél ellenére is biciklire pattantak.

2024. Február 21. 16:59, szerda | Helyi

Nem volt „ingyen” a vendéglátás

A Tiszafüredi Járási Ügyészség lopás vétsége miatt emelt vádat egy 26 éves tiszaburai nővel szemben, aki a saját vendégét lopta meg.