Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. Május 22. 21:19, péntek | Helyi

A Pusztai Róka Nomád Hagyományőrző Egyesület lovasai most otthon maradnak

A Pusztai Róka Nomád Hagyományőrző Egyesület lovasai most otthon maradnak

A Pusztai Róka Nomád Hagyományőrző Egyesület lovasai most otthon maradnak, hiszen a koronavírus-járvány miatt fellépéseiket is lemondták - tudtuk meg vezetőjüktől, Bene Sándortól.

A lovasíjász-csapat március elejéig mintegy 20 felkérést kapott, hogy falunapokon, lovas napokon, hagyományőrző fesz-tiválokon, versenyeken vegyen részt. Áprilisban lett volna egy nagy csapatösszevonásuk

Pomázon, ahová Nagykörűből, Kar-cagról, Debrecenből, Szentendréről és Budakalászról elment volna minden csapattag egy rövid tavaszi edzőtáborra. Terveztek egy alföldi, 250 kilométeres lovas túrát, amit ha csendesedik a jelenlegi helyzet, még idén megcsinálhatnak.

A lovas programja-ik elmaradnak Karcagon, de az ország több pontján is, ám remé-lik, a bugaci Kurultájt ősszel megtartják. A csapat tagjai most otthon edzenek, lovagolnak, lovas íjász-kodnak, hogy ne jöjjenek ki a gyakorlatból.

A Kecskeri pusztán saját kedvükre lovagolnak, gyönyörködnek a tavaszi természet-ben, a madarakban, az állatokban, s várják, mikor tarthatnak bemutatót az érdeklődőknek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 15:51, kedd | Helyi

Kerékpáros kompokat adtak át a Tisza-tó melletti Tiszaderzsen

Két kerékpáros kompot adtak át Magyarország második legnagyobb tava, a Tisza-tó melletti Tiszaderzsen.

2024. Április 23. 13:39, kedd | Helyi

Kerítés égett Kisújszálláson

Kigyulladt egy ingatlan kerítése hétfő éjszaka Kisújszálláson, a Petőfi utcában.

2024. Április 23. 12:38, kedd | Helyi

VÍZVISSZATARTÁSSAL KÉSZÜLNEK AZ ASZÁLYRA

A KÖTIVIZIG működési területén a medrekben, tározókban, holtágakban, halastavakban visszatartott, illetve tározott vízkészlet meghaladja a 298 millió köbmétert.

2024. Április 23. 11:30, kedd | Helyi

ELKAPTÁK A TISZABURAI DÍLERT

Egy 47 éves férfi helyi lakosoknak árulta a kábítószert. A rendőrök őrizetbe vették, a bíróság elrendelte a letartóztatását.