Városlista
2020. szeptember 27, vasárnap - Adalbert

Hírek

2020. Május 22. 21:19, péntek | Helyi

A Pusztai Róka Nomád Hagyományőrző Egyesület lovasai most otthon maradnak

A Pusztai Róka Nomád Hagyományőrző Egyesület lovasai most otthon maradnak

A Pusztai Róka Nomád Hagyományőrző Egyesület lovasai most otthon maradnak, hiszen a koronavírus-járvány miatt fellépéseiket is lemondták - tudtuk meg vezetőjüktől, Bene Sándortól.

A lovasíjász-csapat március elejéig mintegy 20 felkérést kapott, hogy falunapokon, lovas napokon, hagyományőrző fesz-tiválokon, versenyeken vegyen részt. Áprilisban lett volna egy nagy csapatösszevonásuk

Pomázon, ahová Nagykörűből, Kar-cagról, Debrecenből, Szentendréről és Budakalászról elment volna minden csapattag egy rövid tavaszi edzőtáborra. Terveztek egy alföldi, 250 kilométeres lovas túrát, amit ha csendesedik a jelenlegi helyzet, még idén megcsinálhatnak.

A lovas programja-ik elmaradnak Karcagon, de az ország több pontján is, ám remé-lik, a bugaci Kurultájt ősszel megtartják. A csapat tagjai most otthon edzenek, lovagolnak, lovas íjász-kodnak, hogy ne jöjjenek ki a gyakorlatból.

A Kecskeri pusztán saját kedvükre lovagolnak, gyönyörködnek a tavaszi természet-ben, a madarakban, az állatokban, s várják, mikor tarthatnak bemutatót az érdeklődőknek.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 26. 18:24, szombat | Helyi

Gólyahét

Rendhagyó módon, betartva az egészségügyi előírásokat tartották az idei Gólyahét rendezvényeit a Karcagi Nagykun Református Gimnázium és Egészségügyi Szakgimnáziumban - tudtuk meg Tóth Barna igazgatótól.

2020. Szeptember 23. 17:50, szerda | Helyi

ÚJ RENAULT ARKANA, A HIBRID SUV KUPÉ EUROPÁBAN

Az új Renault Arkana 2021 első felében jelenik meg Európában, hazánkban várhatóan 2021 tavaszán lesz elérhető.

2020. Szeptember 22. 14:30, kedd | Helyi

Kosárlabda edzések

Nyáron is tartottak edzéseket a Karcagi Sport Egyesület kosarasainak a Városi Sportcsarnokban - tudtuk meg Fodor Csaba szakosztályvezetőtől.

2020. Szeptember 22. 14:28, kedd | Helyi

Káresetek megyénkben

Tegnap mindössze néhány szabadtéri tűz és egy állatmentés adott munkát megyénk tűzoltóinak.