Városlista
2020. május 27, szerda - Hella

Hírek

2020. Május 22. 21:19, péntek | Helyi

A Pusztai Róka Nomád Hagyományőrző Egyesület lovasai most otthon maradnak

A Pusztai Róka Nomád Hagyományőrző Egyesület lovasai most otthon maradnak

A Pusztai Róka Nomád Hagyományőrző Egyesület lovasai most otthon maradnak, hiszen a koronavírus-járvány miatt fellépéseiket is lemondták - tudtuk meg vezetőjüktől, Bene Sándortól.

A lovasíjász-csapat március elejéig mintegy 20 felkérést kapott, hogy falunapokon, lovas napokon, hagyományőrző fesz-tiválokon, versenyeken vegyen részt. Áprilisban lett volna egy nagy csapatösszevonásuk

Pomázon, ahová Nagykörűből, Kar-cagról, Debrecenből, Szentendréről és Budakalászról elment volna minden csapattag egy rövid tavaszi edzőtáborra. Terveztek egy alföldi, 250 kilométeres lovas túrát, amit ha csendesedik a jelenlegi helyzet, még idén megcsinálhatnak.

A lovas programja-ik elmaradnak Karcagon, de az ország több pontján is, ám remé-lik, a bugaci Kurultájt ősszel megtartják. A csapat tagjai most otthon edzenek, lovagolnak, lovas íjász-kodnak, hogy ne jöjjenek ki a gyakorlatból.

A Kecskeri pusztán saját kedvükre lovagolnak, gyönyörködnek a tavaszi természet-ben, a madarakban, az állatokban, s várják, mikor tarthatnak bemutatót az érdeklődőknek.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Május 26. 08:32, kedd | Helyi

Halálos baleset Karcagon

Egy személygépkocsi hajtott árokba Karcag belterületén

2020. Május 25. 12:48, hétfő | Helyi

Heti állásajánlat

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Karcagi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztály aktuális állásajánlatai:

2020. Május 25. 12:48, hétfő | Helyi

Sok volt a műszaki mentés a hétvégén

Igen jelentős és színes volt a megyei tűzoltók munkája a hétvégén a műszaki mentések szempontjából. Volt közöttük közlekedési baleset, állatmentés, gázömlés, favágás, sérült épület és egy rejtélyes, szúrós szag utáni nyom

2020. Május 25. 12:47, hétfő | Helyi

Por izzott egy üzem elszívó-rendszerében

Kevés tűzesetet kellett felszámolnia hétvégén a megye tűzoltóinak.