Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2023. Február 24. 20:09, péntek | Helyi

A SZIM-OVISOK TÉLŰZŐ FELVONULÁSA

A SZIM-OVISOK TÉLŰZŐ FELVONULÁSA

A Madarász Imre Egyesített Óvoda SZIM Óvodásai farsangűző és tavaszköszöntő felvonulást tartottak a Kiskulcsosi városrészen.

Szabóné Szenetsi Mária tagóvoda vezetővel az élen az óvodás gyerekeket elkísérték a szüleik, valamint Szepesi Tibor polgármester és Balajtiné Sütő Margit intézményvezető-helyettes is a felvonulásra.

- Nagy öröm, hogy csatlakoztak hozzánk a Karcagi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Kiskulcsosi Általános Iskolai Tagintézménye diákjai is, többen jelmezbe, álarcba öltözve. A Kiskulcsosi városrész lakói közül is többen - nagymamák, testvérek, szülők - is eljöttek és egy nagy kört alkotva, a kosárpályán télűző mondókákkal, kereplőkkel és dalokkal űztük el a telet és hívták a tavaszt.

A program végére a borús, szeles időt napsütéses váltotta fel, mintegy meghallgatva a kérésünket, így remélhetőleg hamarosan jön a tavasz - fogalmazott az óvodapedagógus, aki elmondta, a felvonulás elett az óvodában a csoportokban jelmezes bemutatkozás, vidám játék, móka is volt.

A felvonuló gyerekeket a télűzés után, az óvodába visszasétálva farsangi fánk várta az ebéd mellé.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 19:07, vasárnap | Helyi

Ferdinánd nap

Ferdinánd napot tartott a Bengecseg Alapítvány a Gazdaházban. A megjelenteket Nagy Emese kuratóriumi elnök, valamint F. Kovács Sándor

2024. Április 28. 15:00, vasárnap | Helyi

DIGITÁLIS TÉMANAP

Digitális április. Számítástechnikai- informatikai témahét zajlott a Szent Pál Marista Általános Iskolában. A témahéten a diákok által legjobban várt program a digitális verseny volt.

2024. Április 28. 09:00, vasárnap | Helyi

NEM KÉRÜNK A MIGRÁNSGETTÓBÓL

Jóváhagyta az Európai Parlament az EU új migrációs és menekültügyi paktumát, mely szerint elképzelhető, hogy akár Magyarországon is migránsgettók kerüljenek kialakításra.

2024. Április 27. 17:00, szombat | Helyi

PÁLINKÁSÜVEGGEL VERTE FEJBE-AGYZÚZÓDÁS LETT A VÉGE

Mezőtúron egy születésnapi összejövetel durvult el olyannyira, hogy a bulin résztvevő egyik férfi súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett.