Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2022. Július 06. 05:01, szerda | Helyi

A TISZAFÜREDI HALASNAPOK SAJTÓTÁJÉKOZTATÓJA

A TISZAFÜREDI HALASNAPOK SAJTÓTÁJÉKOZTATÓJA

A térség egyik legnagyobb hagyományőrző, gasztronómiai, kulturális és turisztikai eseményéről, a Tiszafüredi Halasnapokról tartottak sajtótájékoztatót Tiszafüred-Örvényen.

A festői környezetben, a Tisza egyik kikötőjében megrendezett eseményen a 2017 óta Hungarikumnak nyilvánított, Tiszai Halászlevet is meg lehetett kóstolni.

A sajtótájékoztatón megtudtuk, hogy a Tiszafüredi Halasnapokat július 7-10 között rendezik meg, ahol idén Debrecen lesz a díszvendég.

A sajtótájékoztatón Széles Diána, Debrecen alpolgármestere köszöntőjében elmondta, hogy a két önkormányzat között 2015 óta tartó és évről-évre egyre szorosabbá váló turisztikai és kulturális együttműködés is hozzájárult ahhoz, hogy a Debrecenből érkező turisták egyik kedvelt célpontja lett a Tisza-tó. Tiszafüred nagy sikerrel szerepelt például a Debreceni Virágkarneválon, vagy a Debrecziner Gourmet Fesztiválon, ahol az autentikus Tiszai Halászlevet és halételeket kínálta a gasztrománoknak a Tisza-tó fővárosa. Az alpolgármester külön kiemelte, hogy a magyar kormány és az Magyar Turisztikai Ügynökség támogatásának köszönhetően a turizmusban egy sikeres paradigmaváltás következett be és mára Budapest és a Balaton mellé egyértelműen felzárkózott a Tisza-tó.

Ujvári Imre, Tiszafüred polgármestere elmondta, hogy Debrecen többször is volt díszvendége Tiszafüred nagy kulturális rendezvényeinek, például a 2018-ban, 40 éves jubileumát ünneplő Halasnapoknak, vagy Magyarország egyik legkülönlegesebb és legérdekesebb zenei programjának, a Természet Operaháza Tisza-tavi Fesztiválnak. A Tisza-tó fővárosa négy megye határán fekszik és ez eleve arra ösztönzi a várost, hogy a régió számára elérhető árú szolgáltatásokat kínáló, természetközeli turisztikai célponttá váljon, ahol minden évszakban érdekes programok fogadják az idelátogatót. Debrecen városa mellett a Debreceni Egyetemmel is jó az együttműködés és a 2019-ben megkötött stratégiai partnerségnek és egy kormánydöntésnek köszönhetően Tiszafüreden jöhet létre egy Ökológiai Tudásközpont.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 11:00, csütörtök | Helyi

ELBALLAGTAK A „VARRÓSOK”

Elballagtak a Karcagi Szakképzési Centrum, Varró István Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium végzős diákjai.

2024. Május 16. 07:00, csütörtök | Helyi

ÁTADÁSRA KERÜLT A KARCAG VÁROS KÖZBIZTONSÁGÁÉRT DÍJ

A Karcag Közbiztonságáért Díjat idén Antal Júlia rendőr alezredes vehette át Szepesi Tibor polgármestertől.

2024. Május 15. 14:00, szerda | Helyi

NÉPSZERŰ A MUNKÁCSY KIÁLLÍTÁS

Páratlan helyszínen páratlan kiállítás, valószínűleg ez a párosítás a siker titka.

2024. Május 15. 11:25, szerda | Helyi

Leégett egy garázs Kenderesen

Kigyulladt egy 60 négyzetméteres garázs szerdára virradó éjjel Kenderesen, a Vörösmarty úton.