Városlista
2021. január 20, szerda - Sebestyén

Hírek

2019. Március 09. 16:40, szombat | Helyi

Abádszalóki Tiszator

Abádszalóki Tiszator

A régi, alföldi disznótoros hagyomány szerint a perzselt disznó körméből itták a pálinkát a böllérek Abádszalókon, a Tiszator böllérfesztiválon.

Az ismert disznótoros ételek mellett erdélyi különlegességek is a tányérra kerültek, mondta Szőcs Antal Backamadarasról.

- Készítünk abált vért, hagymás vért, ami nálunk is Erdélybe hagyomány.Töltött káposztát és eszes levest, amit Magyarországon nem igazán ismernek, hát ezt korhely levesnek mondjuk, káposztával savanyított leves.

Balogh Gyula Abádszalók polgármestere szerint, a hagyományőrzés mellett a fesztivál a turisztikai igényeket is kielégíti a térségben.

- Négy évszakossá szeretnénk bővíteni a Tisza--tónál a turisztikai értékeket, most böllérfesztiválozunk, nyáron jönnek a különböző kulturális rendezvények, óriási fejlesztésekben vagyunk. Zajlik a part korszerűsítése, új csúszda, új büfék, új elemek.

A Tisza-tó és térsége kiemelt turisztikai régió, a fejlesztéseknek köszönhetően az országos átlagot meghaladva nő az ide érkezők száma, emelte ki Kovács Sándor, a térség országgyűlési képviselője.

- 20 százalékkal nőtt a vendégéjszakák száma, harmincötezret meghaladta a déli részen a kerékpárturisták száma és ez évről évre növekedni fog. Idén decemberben elkészül az utolsó szakasza annak a körgyűrűnek, a kerékpáros körgyűrűnek, ami egyedülálló Magyarországon.

A böllérfesztiválra idén is sok kerékpáros turista érkezett, a legnagyobb sikere az egyben megsütött 250 méteres kolbásznak volt.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Január 20. 07:39, szerda | Helyi

Gyógykezelések a karcagi fürdőben

Újra fogadja a betegeket a karcagi gyógyászati részleg a fürdőben. A koronavírus- járvány miatt természetesen csak járóbeteg- ellátás lehetséges, a nagymedencét fürdővendégek nem látogathatják továbbra sem.

2021. Január 20. 07:37, szerda | Helyi

Nehéz évet zártak a karcagi horgászok

Mennyire befolyásolta a horgászok tavalyi évét a vírusjárvány?- kérdeztük Kalocsai Lászlótól, a Nagykun Horgász Egyesület elnökétől.

2021. Január 19. 23:12, kedd | Helyi

Ismét életet mentett a szén-monoxid-érzékelő

Tegnap egy szén-monoxid-szivárgáson és egy kisebb szabadtéri tűzön túl két-két kamionnal, illetve kéménnyel összefüggő káresemény történt a megyében.

2021. Január 19. 15:33, kedd | Helyi

Dohányt, élelmiszert és evőeszközöket lopott egy családi házból

A nyomozók gyanúsítottként hallgattak ki egy jászkiséri férfit