Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2019. Március 09. 16:40, szombat | Helyi

Abádszalóki Tiszator

Abádszalóki Tiszator

A régi, alföldi disznótoros hagyomány szerint a perzselt disznó körméből itták a pálinkát a böllérek Abádszalókon, a Tiszator böllérfesztiválon.

Az ismert disznótoros ételek mellett erdélyi különlegességek is a tányérra kerültek, mondta Szőcs Antal Backamadarasról.

- Készítünk abált vért, hagymás vért, ami nálunk is Erdélybe hagyomány.Töltött káposztát és eszes levest, amit Magyarországon nem igazán ismernek, hát ezt korhely levesnek mondjuk, káposztával savanyított leves.

Balogh Gyula Abádszalók polgármestere szerint, a hagyományőrzés mellett a fesztivál a turisztikai igényeket is kielégíti a térségben.

- Négy évszakossá szeretnénk bővíteni a Tisza--tónál a turisztikai értékeket, most böllérfesztiválozunk, nyáron jönnek a különböző kulturális rendezvények, óriási fejlesztésekben vagyunk. Zajlik a part korszerűsítése, új csúszda, új büfék, új elemek.

A Tisza-tó és térsége kiemelt turisztikai régió, a fejlesztéseknek köszönhetően az országos átlagot meghaladva nő az ide érkezők száma, emelte ki Kovács Sándor, a térség országgyűlési képviselője.

- 20 százalékkal nőtt a vendégéjszakák száma, harmincötezret meghaladta a déli részen a kerékpárturisták száma és ez évről évre növekedni fog. Idén decemberben elkészül az utolsó szakasza annak a körgyűrűnek, a kerékpáros körgyűrűnek, ami egyedülálló Magyarországon.

A böllérfesztiválra idén is sok kerékpáros turista érkezett, a legnagyobb sikere az egyben megsütött 250 méteres kolbásznak volt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 14:31, csütörtök | Helyi

SOKAN FÜRDŐZTEK AZ ÁPRILISI KÁNIKULÁBAN

Áprilisban nem megszokott meleg levegő árasztotta el az országot. Sorra dőltek meg a melegrekordok. Ennek köszönhetően sokan látogattak ki a Berekfürdői strandra, a már-már nyarat idézőhőségben.

2024. Április 25. 13:29, csütörtök | Helyi

ELMERÜLT A HOLT-ZAGYVÁBAN

Az Akácfa utca közelében, Szolnok külterületén, a Holt-Zagyvában merült el egy személyautó. A sofőr szerencsére el tudta hagyni a járművet, az eset során az ijedtségen kívül szerencsére nem érte baj. Az Életjel Mentőcsoport részt ve

2024. Április 25. 10:30, csütörtök | Helyi

FELHÁBORÍTÓ: IDŐSEK OTTHONÁBAN ERŐSZAKOSKODOTT

10 év fegyház várhat arra a férfira, aki a gondozására bízott idős nőt rendszeresen verte és szexuálisan bántalmazta. A nyugalom megzavarására alkalmas tudósítás következik.

2024. Április 25. 09:57, csütörtök | Helyi

Az elmúlt 24 órában történt

A vármegye rendőrei az elmúlt napon 7 személyt fogtak el, akik közül 2 ellen elfogatóparancs volt érvényben, valamint 1 ittas járművezetőt szűrtek ki a forgalomból.