Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2019. Július 04. 09:56, csütörtök | Helyi

Adomány a kórháznak

Adomány a kórháznak

Több zsáknyi plüssállatot kapott a Kátai Gábor Kórház Csecsemő- és Gyermekosztálya. A Szelíd Motorosok adományát a csapat egyik tagja, Kiss László hozta el a karcagi kórházba.

A Szelíd Motorosok a Zaklatások Ellen csoport tavasszal kezdte meg a plüssállatgyűjtő-akcióját. Eredetileg egy budapesti kórház számára gyűjtöttek, de annyi felajánlás érkezett, hogy mára hét fővárosi és több mint húsz vidéki kórházba vittek játékokat.
A 849 szelíd motoros és a további 1009 fő segítő által összegyűjtött több teherautónyi plüssállatból most a Kátai Gábor Kórház Csecsemő- és Gyermekosztálya is részesült. Kiss László, a Szelíd Motorosok a Zaklatások Ellen csoport tagja elmondta, igyekeznek minden kórházba eljutni, nem szeretnének kihagyni egyet sem. - Megpróbáljuk leegyeztetni, hogy mikor, melyik kórházba tudjuk bevinni a már összegyűjtött plüssöket, és majd utána indul el valami új akció.
Nemrég egy tanárnőnek égett le a háza, és neki gyűjtöttünk bútorokat – árulta el Kiss László.
A Szelíd Motorosok a Zaklatások Ellen csoportnak azonban nem ez a fő profilja. - Mi a családon, az
iskolán és az óvodán belüli erőszak ellen harcolunk. Tehát a gyermekek, illetve a családok védelme érdekében – mondta a szelíd motoros. Kiss László kiemelte, ha tudomást szereznek zaklatásról, vagy valaki segítséget kér, akkor törvényes határokon belül fellépnek a bántalmazók ellen. Ennek azonban minden esetben hivatalos előzményének kell lennie (például egy rendőrségi feljelentés, bírósági határozat), és akkor tudnak segíteni.
A most átadott játékokkal pedig remélik, hogy hozzá tudnak járulni a gyerekek gyógyulásához.
- A többit az orvosok és a nővérek tudják. Ez csak egy kis mosoly – fogalmazott a szelíd motoros, aki kiemelte, hogy azért vannak, hogy önzetlenül segítsenek.
Ágostonné Doma Magdolna, a Csecsemő- és Gyermekosztály osztályvezető főnővére örömmel vette át a plüssállatokkal teli zsákokat. - Mindegyiket egy-egy gyereknek fogjuk odaadni a vizsgálatok, vérvételek után, amikor egy nagy lelki megterhelés éri őket. Amikor bekerülnek ide, a kórházba ez egy kicsit felvidítja őket – árulta el a főnővér. - Többször szoktunk adományokat kapni, de a legtöbbször ruhaneműt vagy pelenkát, törlőkendőt kapunk. Kimondottan csak plüssállatokat még most kaptunk először, főleg ilyen nagy mennyiségben. Helyi vállalkozóktól és magánszemélyektől többször érkeztek már adományok. Mindig nagy örömmel fogadjuk ezeket, mert van rá kereslet, hiszen folyamatosan cserélődnek a gyerekek az osztályon – mondta Ágostonné Doma Magdolna, aki nagyon örül annak, hogy egy kisvárosi kórház is eszükbe jutott az adományozóknak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 08:00, péntek | Helyi

TÁMADNAK A BÜDÖSBOGARAK

Büdös, kellemetlenséget okoz, emellett komoly kártevő is. Természetes ellensége alig van, így köszöni szépen, jól érzi magát Magyarországon.

2024. Április 25. 14:31, csütörtök | Helyi

SOKAN FÜRDŐZTEK AZ ÁPRILISI KÁNIKULÁBAN

Áprilisban nem megszokott meleg levegő árasztotta el az országot. Sorra dőltek meg a melegrekordok. Ennek köszönhetően sokan látogattak ki a Berekfürdői strandra, a már-már nyarat idézőhőségben.

2024. Április 25. 13:29, csütörtök | Helyi

ELMERÜLT A HOLT-ZAGYVÁBAN

Az Akácfa utca közelében, Szolnok külterületén, a Holt-Zagyvában merült el egy személyautó. A sofőr szerencsére el tudta hagyni a járművet, az eset során az ijedtségen kívül szerencsére nem érte baj. Az Életjel Mentőcsoport részt ve

2024. Április 25. 10:30, csütörtök | Helyi

FELHÁBORÍTÓ: IDŐSEK OTTHONÁBAN ERŐSZAKOSKODOTT

10 év fegyház várhat arra a férfira, aki a gondozására bízott idős nőt rendszeresen verte és szexuálisan bántalmazta. A nyugalom megzavarására alkalmas tudósítás következik.