Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2022. December 22. 05:03, csütörtök | Helyi

ADOMÁNY ÉRKEZETT TISZADERZSRE

ADOMÁNY ÉRKEZETT TISZADERZSRE

Több tonna adomány érkezett Tiszaderzsre. A szállítmányban konyhai felszerelések, ruhák és kórházi ágyak is voltak.

A múlt héten szombaton a hollandiai Busson városában a Gyermekek Szükségben Alapítvány partnerszervezet megpakolt egy kamiont. A kamion körülbelül 8-10 tonna segélyszállítmányt tartalmaz, és az elmúlt hónapok gyakorlatával szemben ez a szállítmány most nem az ukrán-orosz konfliktus károsultjainak érkezett, hanem a magyarországi támogatottak számára - mondta televíziónknak Fodor Gusztáv lelkész.

- Számunkra nagyon fontos az, hogy a Jász-Nagykun-Szolnok megyei szegényeket, rászorultakat, intézményeket, fogyatékkal élők intézményét, kórházakat tudjuk támogatni. Ebben a szállítmányban érkeztek konyhai jellegű dolgok, konyhai pultok. A szállítmányban érkeztek használt ruhák, cipők, és minden gyakorlatilag, ami egy holland háztartásban szerepel, azok ezek a dolgok, ezek a tárgyak segélyként el lettek küldve ebbe a kamionba, és érkeztek kórházi ágyak is, és valószínű, hogy ezek a kórházi ágyak a Tiszaszentimre és a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Idősek otthonában lesznek szétosztva, valószínű, hogy a Kátai Gábor kórház is fog az előttünk álló héten kapni ezekből az orvosi típusú segélyszállítmányokból.

Az adomány értéke 10 millió forint. Fótosné Czeglédi Zsuzsa Tiszaderzs polgármestere a református parókia udvarán nézte át a nagy értékű
kamionszállítmányt.
-A Tisza-tavi Keresztény Polgári Kör és lelkész úr, Fodor Gusztáv lelkész úrnak a segítségével, szervezésével érkezett. Nekünk ez mindig nagy öröm. Itt sok-sok szorgos kéz, önkéntesek, dolgozók szinte egy három óra hossza alatt lepakolták a kamiont. Mi ennek mindig nagyon örülünk, úgy is, mint polgári körösök is, de úgy is örülök, mint polgármester, hiszen a település is nagyon sokszor szokott adományban részesülni. A mai napon például az idősek otthonába fogunk vinni majd ebből a szállítmányból asztalokat. De nagyon sokat kaptak már az óvodások, iskolások. Két-három héttel ezelőtt élelmiszercsomagot kapott Tiszaderzs minden lakóingatlan családja, úgyhogy mindig kapunk valami nagy dolgot, amivel segíthetjük az itt élőket.

Fodor Gusztáv lelkész úgy tájékoztatta televíziónkat, hogy újabb kamionnyi adomány vár még Hollandiában, hogy eljusson a rászoruló szervezetekhez, családokhoz.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:00, vasárnap | Helyi

NEM KÉRÜNK A MIGRÁNSGETTÓBÓL

Jóváhagyta az Európai Parlament az EU új migrációs és menekültügyi paktumát, mely szerint elképzelhető, hogy akár Magyarországon is migránsgettók kerüljenek kialakításra.

2024. Április 27. 17:00, szombat | Helyi

PÁLINKÁSÜVEGGEL VERTE FEJBE-AGYZÚZÓDÁS LETT A VÉGE

Mezőtúron egy születésnapi összejövetel durvult el olyannyira, hogy a bulin résztvevő egyik férfi súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett.

2024. Április 27. 15:00, szombat | Helyi

ROKKANTKOCSIST TÁMADOTT MEG

Felháborító eset történt városunkban. Egy rokkant kocsival közlekedő idős férfit raboltak ki a nyílt utcán.

2024. Április 27. 09:00, szombat | Helyi

BUSZMEGÁLLÓBAN ÉLESZTETTÉK ÚJRA

Egy 70 év körüli szolnoki nő hazafelé tartott, amikor minden előzmény nélkül, hirtelen összeesett a buszpályaudvaron, számolt be az esetről az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldalán.