Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2019. Április 09. 20:14, kedd | Helyi

ADÓVÁLTOZÁSOK

ADÓVÁLTOZÁSOK

Több változás is érkezik az őstermelőkre nézve, így komolyabb odafigyelést igényel majd következő adóbevallási tervezetük. Erre hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó-és Vámhivatal

A lezáruló negyedév aktualitása adta az Adó-órák e havi ingyenes előadásának témáját. Mint elhangzott, az őstermelőknek különösen oda kell figyelniük, hogy 2019-től miként és mikor adóznak, az egészségügyi hozzájárulás és a szociális hozzájárulási adó változásai miatt ugyanis a rájuk vonatkozó járulékbevallási és befizetési szabályok megváltoztak.

„Az őstermelők számára a személyi jövedelemadó-változás is hozott egy kis újdonságot, már tavaly elindult ez a folyamat, illetve tavaly előtt, de tavaly már az őstermelők is kaptak bevallási tervezetet a személyi jövedelemadó bevallásukhoz. Az ő számukra annyiban változott most ez, hogy ők nem a személyi jövedelemadó bevalláson fognak számot adni a járulék kötelezettségeikről, tehát az egészségügyi hozzájárulás miután megszűnt, így nem egészségügyi hozzájárulást kell vallaniuk, hanem szociális hozzájárulási adót. De az szja bevallás határideje is módosult az őstermelők számára. Itt május 20-a lett egységesen a határidő. Úgyhogy ő rájuk is ez a határidő vonatkozik.”- mondta Csányi Péter, osztályvezető, sajtóreferens, Nemzeti Adó- és Vámhivatal

Akik a régi EHO törvény szabályait követnék ebben az évben, könnyen mulasztásba eshetnek. A SZOCHO törvény alapján ugyanis nem elég csak megfizetni a szociális hozzájárulási adót, hanem a 58-as bevallást is be kell nyújtani negyedévente. A bevallott előlegeket pedig a negyedévet követő hó 12-ig kell megfizetni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 15:00, péntek | Helyi

NAGYNAK TŰNT A BAJ

Nagynak tűnt a baj, azonban szerencsére nem járt súlyosabb sérülésekkel az a közlekedési baleset, amelynek részesei egy személyautó és egy követ szállító teherautó volt Kisújszálláson.

2024. Április 26. 13:00, péntek | Helyi

REJTÉLYES MACSKAMÉRGEZÉSEK SZOLNOKON

Ismeretlen elkövető mérgezi a macskákat az egyik szolnoki városrészben. A tetemeket ráadásul sok ember által látható helyen \"teszi közszemlére\". A rendőrség is nyomoz a felháborító ügyben.

2024. Április 26. 10:31, péntek | Helyi

Hármas baleset Kisújszállásnál

Összeütközött egy személygépkocsi és egy kisbusz csütörtök este a 4-es számú főúton, Kisújszállásnál.

2024. Április 26. 08:00, péntek | Helyi

TÁMADNAK A BÜDÖSBOGARAK

Büdös, kellemetlenséget okoz, emellett komoly kártevő is. Természetes ellensége alig van, így köszöni szépen, jól érzi magát Magyarországon.