Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2019. December 13. 21:40, péntek | Helyi

Adventi fények

Adventi fények

Már reggel az óvodások fenyőfa díszítésével kezdetét vette az Adventi fények - karácsonyváró rendezvény, melyet a Városháza előtti térre szervezett a Déryné Kulturális Központ .

Délután már sült gesztenyét, forralt bort, kenyérlángost is kóstolhattak a térre látogatók és a Bengecseg Alapítvány szervezésében élő betlehemi képet nézhettek meg kicsik és nagyok a Szent családdal és a juhokkal.

A kilenc óvoda által feldíszített fenyőfák égőjének felkapcsolásával kezdődött öt órakor a rendezvény, ahol F. Kovács Sándor, városunk és térségünk országgyűlési képviselője kívánt áldott ünnepeket mindenkinek.

A szervezők nevében Szepesi Tibor igazgató köszöntötte a fellépő kórusokat, akik igazi karácsonyi hangulatot varázsoltak a térre dalaikkal. Az est során fellépett a MIEÓ Kunrózsa Kamarakórusa Nagyné Varga Csilla vezetésével, a Kátai MediSong Kátainé Nyakó Edittel az élen, a Déryné Márkus Ica Nótaköre, Márkus Ica magyar nóta énekessel, a református gyülekezet Sola Gratia kórusa Ferenczi Péterné vezetésével és Karcag Város Vegyeskarának Kamarakórusa Lór-Kerekes Ágnes karnagy irányításával.

A kórusok műsorát meghallgatta Hubai Imre, a megyei közgyűlés elnöke, dr. Fazekas Sándor országgyűlési képviselő is, akik szerint nagyon jó kezdeményezés volt az Adventi fények rendezvény, mely segített ráhangolódni az ünnepre, s arra is, hogy a szeretet ünnepén gondoljunk azokra adományainkkal - tartós élelmiszer, meleg ruha, gyermekjáték - amit egyházakon, civil szervezeteken keresztül megtehetünk, hogy a nehéz sorsú családoknak, egyedül élőknek is, akiknek nem jut ünnepi étel az asztalra szebbé tegyük karácsonyát.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 14:06, hétfő | Helyi

Parkoló járművekbe hajtott egy autó Karcagon

Egy parkoló kisteherautónak, illetve egy másik járműnek ütközött egy személygépkocsi vasárnap hajnalban Karcagon, a Püspökladányi úton.

2024. Április 15. 14:04, hétfő | Helyi

Motorral ütközött egy autó Kunszentmártonnál

Összeütközött egy személygépkocsi és egy motorkerékpár vasárnap délután a 44-es számú főúton, Kunszentmárton térségében.

2024. Április 15. 13:58, hétfő | Helyi

Állásajánlatok

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal Karcagi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztály aktuális állásajánlatai:

2024. Április 14. 15:00, vasárnap | Helyi

ÜLÉSEZETT A KÉPVISELŐ-TESTÜLET

Megtartotta munkaterv szerinti ülését a Karcag Városi Önkormányzat Képviselő-testülete.