Városlista
2020. január 23, csütörtök - Zelma

Hírek

2019. December 13. 21:40, péntek | Helyi

Adventi fények

Adventi fények

Már reggel az óvodások fenyőfa díszítésével kezdetét vette az Adventi fények - karácsonyváró rendezvény, melyet a Városháza előtti térre szervezett a Déryné Kulturális Központ .

Délután már sült gesztenyét, forralt bort, kenyérlángost is kóstolhattak a térre látogatók és a Bengecseg Alapítvány szervezésében élő betlehemi képet nézhettek meg kicsik és nagyok a Szent családdal és a juhokkal.

A kilenc óvoda által feldíszített fenyőfák égőjének felkapcsolásával kezdődött öt órakor a rendezvény, ahol F. Kovács Sándor, városunk és térségünk országgyűlési képviselője kívánt áldott ünnepeket mindenkinek.

A szervezők nevében Szepesi Tibor igazgató köszöntötte a fellépő kórusokat, akik igazi karácsonyi hangulatot varázsoltak a térre dalaikkal. Az est során fellépett a MIEÓ Kunrózsa Kamarakórusa Nagyné Varga Csilla vezetésével, a Kátai MediSong Kátainé Nyakó Edittel az élen, a Déryné Márkus Ica Nótaköre, Márkus Ica magyar nóta énekessel, a református gyülekezet Sola Gratia kórusa Ferenczi Péterné vezetésével és Karcag Város Vegyeskarának Kamarakórusa Lór-Kerekes Ágnes karnagy irányításával.

A kórusok műsorát meghallgatta Hubai Imre, a megyei közgyűlés elnöke, dr. Fazekas Sándor országgyűlési képviselő is, akik szerint nagyon jó kezdeményezés volt az Adventi fények rendezvény, mely segített ráhangolódni az ünnepre, s arra is, hogy a szeretet ünnepén gondoljunk azokra adományainkkal - tartós élelmiszer, meleg ruha, gyermekjáték - amit egyházakon, civil szervezeteken keresztül megtehetünk, hogy a nehéz sorsú családoknak, egyedül élőknek is, akiknek nem jut ünnepi étel az asztalra szebbé tegyük karácsonyát.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2020. Január 23. 08:44, csütörtök | Helyi

A MAGYAR KULTÚRA NAPJA

A magyar kultúra napjáról Sári Kovács Szilvia alpolgármester emlékezett meg

2020. Január 21. 20:00, kedd | Helyi

Az ”áldott” Karcag

1992-ben jelent meg először Demjén Lajosné: Az ”áldott” Karcag című kötete, melyet most rokonai - Oroszi Sándor és Oroszi Imre újból megjelentettek.

2020. Január 21. 09:28, kedd | Helyi

A sofőr elhagyta a helyszínt

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset nem jutott a rendőrség tudomására.

2020. Január 20. 18:05, hétfő | Helyi

Pedagógiai asszisztenst is keresnek

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Karcagi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztály aktuális állásajánlatai: