Városlista
2020. augusztus 10, hétfő - Lörinc

Hírek

2019. December 13. 21:40, péntek | Helyi

Adventi fények

Adventi fények

Már reggel az óvodások fenyőfa díszítésével kezdetét vette az Adventi fények - karácsonyváró rendezvény, melyet a Városháza előtti térre szervezett a Déryné Kulturális Központ .

Délután már sült gesztenyét, forralt bort, kenyérlángost is kóstolhattak a térre látogatók és a Bengecseg Alapítvány szervezésében élő betlehemi képet nézhettek meg kicsik és nagyok a Szent családdal és a juhokkal.

A kilenc óvoda által feldíszített fenyőfák égőjének felkapcsolásával kezdődött öt órakor a rendezvény, ahol F. Kovács Sándor, városunk és térségünk országgyűlési képviselője kívánt áldott ünnepeket mindenkinek.

A szervezők nevében Szepesi Tibor igazgató köszöntötte a fellépő kórusokat, akik igazi karácsonyi hangulatot varázsoltak a térre dalaikkal. Az est során fellépett a MIEÓ Kunrózsa Kamarakórusa Nagyné Varga Csilla vezetésével, a Kátai MediSong Kátainé Nyakó Edittel az élen, a Déryné Márkus Ica Nótaköre, Márkus Ica magyar nóta énekessel, a református gyülekezet Sola Gratia kórusa Ferenczi Péterné vezetésével és Karcag Város Vegyeskarának Kamarakórusa Lór-Kerekes Ágnes karnagy irányításával.

A kórusok műsorát meghallgatta Hubai Imre, a megyei közgyűlés elnöke, dr. Fazekas Sándor országgyűlési képviselő is, akik szerint nagyon jó kezdeményezés volt az Adventi fények rendezvény, mely segített ráhangolódni az ünnepre, s arra is, hogy a szeretet ünnepén gondoljunk azokra adományainkkal - tartós élelmiszer, meleg ruha, gyermekjáték - amit egyházakon, civil szervezeteken keresztül megtehetünk, hogy a nehéz sorsú családoknak, egyedül élőknek is, akiknek nem jut ünnepi étel az asztalra szebbé tegyük karácsonyát.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2020. Augusztus 06. 15:53, csütörtök | Helyi

Kováts Mihály Tagiskola felújítása

Augusztus 5-én, szerdán került sor a Kováts Mihály Általános Iskolai Tagintézmény felújítási munkálatainak bejárására.

2020. Augusztus 03. 18:38, hétfő | Helyi

Életét három szó jellemezte igazán: a hit, a remény és a szeretet

Az április 11-én, 94. életévében elhunyt dr. Sántha József nyugalmazott belgyógyász főorvosra, mindannyiunk szeretett \"Jóska bácsijára\"megemlékező istentiszteleten búcsúztunk el

2020. Augusztus 02. 08:35, vasárnap | Helyi

Szobafestők nyári gyakorlaton

A Karcagi Szakképzési Centrum Varró István Technikum, Szakképző Iskola és Kollégiumban töltötték le kötelező, nyári szakmai gyakorlatukat a 9-10-es szobafestő-mázoló-tapétázó tanulók.

2020. Augusztus 01. 09:04, szombat | Helyi

Hírek Jász-Nagykun-Szolnok megyéből

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában egy személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.