Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2019. Július 11. 13:53, csütörtök | Helyi

Angol verseny

Angol verseny

Dobos Levente, a Györffy István Katolikus Általános Iskola nyolcadikosa az „English is fun” területi angol nyelvi versenyen első helyezést ért el, s az országos mérettetésén a 8. lett. 

Számos más eredménye volt ebben a tanévben, de erre a legbüszkébb, mert itt 4500 gyerekből lett megyei első, s 22-ből az országos nyolcadik.

Már hetedikben középfokú angol nyelvvizsgát tett s most a felsőfokúra készül. Informatikusnak készül, s majd németül is elkezd tanulni.

Az angol már harmadikos kora óta tanulja. Az iskolában Viczián Nikoletta, a magánórákon Iványi Lilla az angol tanára.

A szóbeli készsége kiemelkedő, így inkább az írásbelire készül többet Levente, aki a magyart is jól tudja, hiszen mint mondta, ez az anyanyelve, erre is figyel, ápolja. Ősztől egri diák lesz.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 15:00, péntek | Helyi

NAGYNAK TŰNT A BAJ

Nagynak tűnt a baj, azonban szerencsére nem járt súlyosabb sérülésekkel az a közlekedési baleset, amelynek részesei egy személyautó és egy követ szállító teherautó volt Kisújszálláson.

2024. Április 26. 13:00, péntek | Helyi

REJTÉLYES MACSKAMÉRGEZÉSEK SZOLNOKON

Ismeretlen elkövető mérgezi a macskákat az egyik szolnoki városrészben. A tetemeket ráadásul sok ember által látható helyen \"teszi közszemlére\". A rendőrség is nyomoz a felháborító ügyben.

2024. Április 26. 10:31, péntek | Helyi

Hármas baleset Kisújszállásnál

Összeütközött egy személygépkocsi és egy kisbusz csütörtök este a 4-es számú főúton, Kisújszállásnál.

2024. Április 26. 08:00, péntek | Helyi

TÁMADNAK A BÜDÖSBOGARAK

Büdös, kellemetlenséget okoz, emellett komoly kártevő is. Természetes ellensége alig van, így köszöni szépen, jól érzi magát Magyarországon.