Városlista
2019. július 18, csütörtök - Frigyes

Hírek

2019. Július 11. 13:53, csütörtök | Helyi

Angol verseny

Angol verseny

Dobos Levente, a Györffy István Katolikus Általános Iskola nyolcadikosa az „English is fun” területi angol nyelvi versenyen első helyezést ért el, s az országos mérettetésén a 8. lett. 

Számos más eredménye volt ebben a tanévben, de erre a legbüszkébb, mert itt 4500 gyerekből lett megyei első, s 22-ből az országos nyolcadik.

Már hetedikben középfokú angol nyelvvizsgát tett s most a felsőfokúra készül. Informatikusnak készül, s majd németül is elkezd tanulni.

Az angol már harmadikos kora óta tanulja. Az iskolában Viczián Nikoletta, a magánórákon Iványi Lilla az angol tanára.

A szóbeli készsége kiemelkedő, így inkább az írásbelire készül többet Levente, aki a magyart is jól tudja, hiszen mint mondta, ez az anyanyelve, erre is figyel, ápolja. Ősztől egri diák lesz.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Július 17. 20:10, szerda | Helyi

Kántor nyaral a Tisza-tónál

A digitális magazin újsághasábokra költözött, amellyel a Tisza-tónál élők és nyaralók találkozhatnak.

2019. Július 17. 20:09, szerda | Helyi

120 éves a Karcagi Zsinagóga

A Karcagi Zsinagóga felavatásának 120. évfordulójára emlékeztek vasárnap. Mohai Tamás színművész Kertész Péter nemrég elhunyt karcagi születésű író, újságíró versét olvasta fel az ünnepség kezdetén.

2019. Július 17. 20:09, szerda | Helyi

Mártír megemlékezés

A karcagi zsidó temetőben került sor mártír-megemlékezésre. Az 1944-ben, a Holokauszt borzalmainak áldozatául esett karcagi és hatmillió zsidó hittestvérünk emléke előtt hajtunk fejet, rájuk emlékezünk.

2019. Július 17. 20:08, szerda | Helyi

Járdafelújítás Karcagon

Televíziónk Dobos Lászlót, Karcag város polgármesterét kérdezte arról, hogy milyen munkálatok folynak a Városháza mögötti területen.