Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2019. Augusztus 15. 07:37, csütörtök | Helyi

Átadták a berekfürdői bekötőutat

Átadták a berekfürdői bekötőutat

Szerdán hivatalosan is átadták a felújított 34106-os jelű berekfürdői bekötőutat, mely mintegy 2 kilométeren újult meg.


- A több mint száz évvel ezelőtti Karcag - Berekfürdő közötti lovas, majd autóbuszos közlekedési lehetőségeket dr. Berkó Attila megyei kormánymegbízott idézte fel, aki a példán keresztül azt illusztrálta, hogy már akkor is nagyon szoros összefogásra volt szükség egy-egy beruházás, vállalkozás megvalósításában, akárcsak most.
- Kell egy nagyon jó gondolat és egy nagyon szoros összefogás, hogy meg tudjuk valósítani az ilyen, és hasonló útfejlesztéseket - hangsúlyozta, majd azt kívánta, hogy mindenki használja nagyon sokáig megelégedéssel ezt az utat. - Nemcsak száz éve, most is fontos a fürdő megközelítése, hogy milyen út vezet oda - kezdte beszédét Molnár János polgármester, aki szerint a település legnagyobb megélhetését biztosító forrás ma is a fürdőre épülő idegenforgalom, a szállással, a vendéglátással. Épp ezért fontos, hogy minőségi utakon tudjon ide érkezni a több tízezer vendég a településre. Ez most megvalósult, köszönjük mindenkinek - fogalmazott a településvezető.
- Uniós finanszírozás keretein belül valósult meg az 1950 méter hosszú felújítás. Legutóbb 1981-ben volt itt burkolat felújítás. Most megújult négy buszmegálló, és a padka is, 52 KRESZ-táblát cseréltek ki 70 nap alatt, nettó 105,2 millióból - sorolta az adatokat Vántsa Zoltán, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatója. Dr. Fazekas Sándor országgyűlési képviselő is gratulált a fejlesztéshez, hiszen mint fogalmazott, a Nagykunságban sem mindegy, hogy milyen körülmények között tudnak vendégeket fogadni, pihenni. A berekfürdői út évtizedek óta szolgálta forgalmat, a turistákat, lakosokat, így már megérett a felújításra. A megye egyik legfontosabb gyógyhelye lett mára Berekfürdő, ahol az elmúlt években jelentős beruházások is megvalósultak a termálvízzel kapcsolatban is. F. Kovács Sándor országgyűlési képviselő szerint Berekfürdő jóúton jár mostantól, hiszen könnyebb megközelíteni, de a település jó, helyes úton is jár, ami a szépségéhez, a fejlesztéséhez, a javulásához vezet, s hozzájárul ahhoz, hogy a megye második legnagyobb turisztikai központja lett mára, s minden korosztály számára vonzó - mondta a képviselő, aki a továbbiakban is töretlen fejlődést kívánt a településnek. Az utat Tóth Attila, a STRABEL konzorcium területi cégvezetője jelentette készre, majd jelképesen átadták az utat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:00, péntek | Helyi

REJTÉLYES MACSKAMÉRGEZÉSEK SZOLNOKON

Ismeretlen elkövető mérgezi a macskákat az egyik szolnoki városrészben. A tetemeket ráadásul sok ember által látható helyen \"teszi közszemlére\". A rendőrség is nyomoz a felháborító ügyben.

2024. Április 26. 10:31, péntek | Helyi

Hármas baleset Kisújszállásnál

Összeütközött egy személygépkocsi és egy kisbusz csütörtök este a 4-es számú főúton, Kisújszállásnál.

2024. Április 26. 08:00, péntek | Helyi

TÁMADNAK A BÜDÖSBOGARAK

Büdös, kellemetlenséget okoz, emellett komoly kártevő is. Természetes ellensége alig van, így köszöni szépen, jól érzi magát Magyarországon.

2024. Április 25. 14:31, csütörtök | Helyi

SOKAN FÜRDŐZTEK AZ ÁPRILISI KÁNIKULÁBAN

Áprilisban nem megszokott meleg levegő árasztotta el az országot. Sorra dőltek meg a melegrekordok. Ennek köszönhetően sokan látogattak ki a Berekfürdői strandra, a már-már nyarat idézőhőségben.