Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2023. Szeptember 07. 05:00, csütörtök | Helyi

ÁTADTÁK A FELÚJÍTOTT VASÚTÁLLOMÁST TISZAFÜREDEN

ÁTADTÁK A FELÚJÍTOTT VASÚTÁLLOMÁST TISZAFÜREDEN

A Tisza- tó fővárosába, Tiszafüredre vonattal érkezőket az eddigiektől teljesen eltérő kép fogadja. Befejeződött a vasútállomás felújítása.

Az állomásépületet 1965-ben épült.
A felújítás 2020-ban kezdődött, lépcsőzetesen újult meg a fogadóépület, a szociális helyiség, valamint a forgalmi iroda.

-Ezen a helyen több mint negyvenezren szálltak le és fel 2022-ben. Tehát nem mindegy, hogy az ide érkező tiszafürediek, akik el akarnak utazni Debrecenbe, Egerbe, vagy akármelyik részére az országnak, vagy az ide érkező turisták milyen képet kapnak rólunk. Mondhatjuk az is, hogy Tiszafürednek ez az egyik kapuja. - mondta Ujvári Imre Tiszafüred polgármestere

Ezen a kapun pedig évről évre egyre többen érkeznek a Tisza- tó fővárosába. Az ország- és vármegyebérlet adta lehetőséget kihasználva idén minden eddiginél többen.

A megnyitón F. Kovács Sándor országgyűlési képviselő úgy fogalmazott:
-A vasút egy huszonegyedik századi közlekedési eszköz, nem egy elavult, egy régi, hanem egy modern. És nagyon jó elképzelés, hogy minél többen utazzanak vasúttal, tömegközlekedéssel, hiszen a vármegyebérlet is egy ilyen kezdeményezés.

-Vannak vasútszerelmesek a környezetemben, akik használják és nagyon, nagyon tetszik nekik és olyan boldogan, alig várták már a bejelentés után, hogy mikor indulhatnak megvásárolni. Úgyhogy ez egy fantasztikus dolog volt a kormánytól, hogy ezt megoldotta és az embereket ebbe segíti, az utazásban. És szerintem jóval többen is utaznak.-mondta Mester Mariann, egy vonatra váró utas

Május elseje óta van lehetőség ország-, illetve vármegyebérlet váltására. Előbbi harminc kevesebb, mint tizenkilencezer forintért biztosít korlátlan utazás a Volánbusz és a MÁV járatain. Utóbbi 9450 forintért teszi ugyanezt lehetővé egy vármegyén belül. A diákok mindkettőt kilencven százalékos kedvezménnyel vehetik igénybe.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:51, hétfő | Helyi

ELISMERÉSEK JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK VÁRMEGYÉBEN

A rendőrség napja alkalmából rendőrök és rendvédelmi igazgatási alkalmazottak vehettek át jutalmat.

2024. Április 29. 13:39, hétfő | Helyi

Állásajánlatok

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal Karcagi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztály aktuális állásajánlatai:

2024. Április 28. 19:07, vasárnap | Helyi

Ferdinánd nap

Ferdinánd napot tartott a Bengecseg Alapítvány a Gazdaházban. A megjelenteket Nagy Emese kuratóriumi elnök, valamint F. Kovács Sándor

2024. Április 28. 15:00, vasárnap | Helyi

DIGITÁLIS TÉMANAP

Digitális április. Számítástechnikai- informatikai témahét zajlott a Szent Pál Marista Általános Iskolában. A témahéten a diákok által legjobban várt program a digitális verseny volt.