Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2023. Augusztus 25. 21:24, péntek | Helyi
Forrás: NAV

Az adómentességnek is van határa

Az adómentességnek is van határa

Egy ideje már jogszerűtlenül számlázott egy alanyi adómentességet választott egyéni vállalkozó, ami a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak (NAV) az online érkező adatokból tűnt fel.

Az online pénztárgépek adatai és az online számlaadatok alapján a NAV naprakészen látja, hogy egy vállalkozás mivel foglalkozik, mekkora forgalmat bonyolít, mely partnerétől mekkora bevételre tesz szert. Az adatbázisokból pontosan látható az is, hogy egy alanyi adómentességet választott vállalkozó mikor, melyik ügyletével lépi át az adómentesség értékhatárát, ami naptári évenként 12 millió forint. Az efölötti bevétel után fel kell számítani, be kell vallani, és meg kell fizetni az áfát.

Nem így tett az az egyéni vállalkozó, akinek év elejétől számított bevétele meghaladta az adómentességi értékhatárt. A revizorok vizsgálata több millió forint áfahiányt tárt fel, amiről tájékoztatták a vállalkozót, aki a számlák javítása, az áfabevallások pótlása mellett az elmaradt adót befizette.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 15:17, csütörtök | Helyi

FOSZTOGATNAK A TEMETŐBEN

Ellopott virágok, koszorúk, megrongált sírhelyek. Évek óta jelentős anyagi és érzelmi károkat okoznak azok, akik rendszeresen lopnak, rongálnak a szolnoki temetőben.

2024. Május 02. 15:08, csütörtök | Helyi

Kigyulladt egy istálló Öcsödnél

Kigyulladt egy negyven négyzetméteres istálló szerda délelőtt egy Öcsöd külterületén található tanyán.

2024. Május 02. 13:15, csütörtök | Helyi

POKOLLÁ TESZI AZ ÉLETÜKET

Összekent ajtó, beragasztózott zár. Rendszeresen szembesülnek ezekkel a bosszantó dolgokkal az egyik szolnoki lakótelep lakói. És ez még nem minden!

2024. Május 02. 10:11, csütörtök | Helyi

NÉPISMERETI VETÉLKEDŐ

Honnan jöttünk, hová tartunk, kik az őseink? Ezekre a kérdésekre kellett felelniük azoknak a maristásoknak, akik részt vettek az iskola népismereti vetélkedőjén.