Városlista
2021. május 16, vasárnap - Botond, Mózes

Hírek

2020. Október 21. 17:15, szerda | Helyi

AZ ÉLELMISZEREK NEM TERJESZTIK A VÍRUST

AZ ÉLELMISZEREK NEM TERJESZTIK A VÍRUST

Az eddigi tudományos ismeretek alapján az élelmiszerek és azok csomagolóanyagai nem játszanak szerepet a koronavírus terjedésében.

Az eddigi tudományos ismeretek alapján az élelmiszerek és azok csomagolóanyagai nem játszanak szerepet a koronavírus terjedésében. A vírus elsődlegesen cseppfertőzéssel, közvetlenül emberről emberre terjed; élelmiszer közvetítette fertőzés nem fordult elő.

Az otthoni ételkészítés során fontos betartani az általános higiéniai szabályokat, az élelmiszerek hőkezelése ugyanis megöli a vírust, amely 60 Celsius fok felett elpusztul, így már pár perces forralás, illetve sütés is fertőzőképtelenné teszi.
Fontos felhívni a figyelmet az élelmiszerrel foglalkozó vállalkozásoknak, hogy nézzék át és tartsák be a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) honlapján található vírusbiztonsági szabályokat a fertőzési források kialakulásának megelőzése érdekében.


A magyarországi élelmiszerelőállító üzemekre általában is különösen szigorú biztonsági szabályok vonatkoznak, a járvány alatt azonban különösen fontos ezek betartása, illetve betartatása .


A fogyasztóknak is ajánlott, hogy keressék fel a Nébih honlapját, ahol hiteles tájékoztatást kaphatnak az élelmiszerekkel kapcsolatos vírusbiztonsági kérdésekről.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Május 15. 11:21, szombat | Helyi

Súlyosították az élettársa orrát törő kenderesi férfi büntetését

A Szolnoki Törvényszék 2021. május 7-én meghozott másodfokú döntésében 90 nap elzárásról 1 év börtönre és 2 év közügyektől eltiltásra súlyosította a vádlott büntetését.

2021. Május 15. 08:42, szombat | Helyi

A KÖZÖSSÉGI OLDAL BUKTATTA LE A RABLÓT

A gyanúsított még a bűncselekmény helyszínén sem tudott lemondani arról, hogy ne látogasson el egy közösségi oldalra. A kft. egyik számítógépén lépett be a virtuális térbe – ez lett a veszte.

2021. Május 15. 08:08, szombat | Helyi

LAKOSSÁGI KÉRDÉSEKRE VÁLASZOLT A POLGÁRMESTER

Szepesi Tibor polgármester, a Karcag Televízióban „A polgármester válaszol” című műsor vendégeként, a lakosság által feltett kérdésekre válaszolt

2021. Május 15. 08:02, szombat | Helyi

PÉLDAÉRTÉKŰ MUNKA A MARISTÁSOKNÁL

Az elmúlt időszakban nagyon szép országos elismerést kapott a Szent Pál Marista Általános Iskola. Hogy mi is ez pontosan, arról Dánielné Kacsó Andrea igazgatót kérdeztük.