Városlista
2020. november 25, szerda - Katalin

Hírek

2020. Október 21. 17:15, szerda | Helyi

AZ ÉLELMISZEREK NEM TERJESZTIK A VÍRUST

AZ ÉLELMISZEREK NEM TERJESZTIK A VÍRUST

Az eddigi tudományos ismeretek alapján az élelmiszerek és azok csomagolóanyagai nem játszanak szerepet a koronavírus terjedésében.

Az eddigi tudományos ismeretek alapján az élelmiszerek és azok csomagolóanyagai nem játszanak szerepet a koronavírus terjedésében. A vírus elsődlegesen cseppfertőzéssel, közvetlenül emberről emberre terjed; élelmiszer közvetítette fertőzés nem fordult elő.

Az otthoni ételkészítés során fontos betartani az általános higiéniai szabályokat, az élelmiszerek hőkezelése ugyanis megöli a vírust, amely 60 Celsius fok felett elpusztul, így már pár perces forralás, illetve sütés is fertőzőképtelenné teszi.
Fontos felhívni a figyelmet az élelmiszerrel foglalkozó vállalkozásoknak, hogy nézzék át és tartsák be a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) honlapján található vírusbiztonsági szabályokat a fertőzési források kialakulásának megelőzése érdekében.


A magyarországi élelmiszerelőállító üzemekre általában is különösen szigorú biztonsági szabályok vonatkoznak, a járvány alatt azonban különösen fontos ezek betartása, illetve betartatása .


A fogyasztóknak is ajánlott, hogy keressék fel a Nébih honlapját, ahol hiteles tájékoztatást kaphatnak az élelmiszerekkel kapcsolatos vírusbiztonsági kérdésekről.

Ezek érdekelhetnek még

2020. November 24. 17:40, kedd | Helyi

27-ről 5 százalékra csökkentik az elviteles ételek áfáját az éttermekben.

A kiszállított étel áfája 5 százalék lesz, de a szállítás díja marad 27 százalékos áfával terhelt tétel, így a számlán mindkét tételnek szerepelnie kell.

2020. November 24. 17:36, kedd | Helyi

TÖBB DOBOGÓS SIKER

A Györffy István Katolikus Általános Iskola nyolcadikosa, Sz. Nagy János angolból és matematikából országos versenyeken több dobogós sikert ért el.

2020. November 24. 17:30, kedd | Helyi

Traktort loptak egy tanyáról, a rendőrök elfogták a feltételezett elkövetőket

A nyomozók gyanúsítottként kihallgatták a két férfit, akik trélerrel szállították el a kiszemelt járművet.

2020. November 23. 17:13, hétfő | Helyi

Okos ingázás

Az EURÓPAI UNIÓ Közép-Európai országokra 2017-ben regionális pályázatot irt ki azzal a céllal, hogy a régiókra alkalmazható tanulmány készüljön az okos ingázás megvalósítására.