Városlista
2020. június 2, kedd - Anita, Kármen

Hírek

2020. Március 30. 13:48, hétfő | Helyi
Forrás: jasz.katasztrofavedelem.hu

Baleseteket kellett felszámolni

Baleseteket kellett felszámolni

Közlekedési balesetek és szabadtéri tüzek számítottak a hétvége legjellemzőbb eseményeinek tűzoltói szempontból.

Közlekedési balesetek és szabadtéri tüzek számítottak a hétvége legjellemzőbb eseményeinek tűzoltói szempontból. Ezeken túl emberi mulasztásra visszavezethető konyhatűz és gázszivárgás miatt volt szükség beavatkozásra.

Három személygépkocsi ütközött össze péntek délután a 4-es számú főúton, Karcag és Püspökladány között. A karcagi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket. A balesetben összesen hat ember volt érintett. A helyszínre mentők is érkeztek.

Árokba csúszott egy személygépkocsi péntek délután Jászárokszálláson, a Széchenyi István utcában. A település önkormányzati tűzoltói pneumatikus emelőpárna segítségével emelték ki az autót az árokból.

Fának ütközött, majd oldalára borult egy személygépkocsi szombat hajnalban Csépán, a Béke utcában. A kunszentmártoni hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel megtisztították a roncs környezetét, majd feszítő-vágó berendezés segítségével kiemelték a jármű sofőrjét, akit átadtak a mentőknek. Az egység ezt követően kerekeire állította az autót.

Tűzhelyen felejtett étel gyulladt ki szombat délután Mezőtúron, a Kertész utcában. A lángok továbbterjedtek a páraelszívóra és a konyhaszekrényre is. A mezőtúri hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt a tulajdonos megfékezte a lángokat, illetve az egyik szomszéd a gáz és az áram leválasztását elvégezte. A tűzoltók az égett elemeket kivitték a házból és hőkamerás méréseket folytattak. A helyszínre a mentőszolgálat munkatársait is riasztották.

Lesodródott az útról és árokba csapódott egy motorkerékpár szombat délután Mesterszállás külterületén. A motoron ketten utaztak, őket mentők szállították el a helyszínről. Az esethez a kunszentmártoni hivatásos és a mesterszállási önkéntes tűzoltókat riasztották, akik az üzemanyagfolyást megszüntették, illetve fényárboccal biztosították a helyszínt.

Lesodródott az útról, majd fának, illetve egy villanykarónak és egy újságos bódénak ütközött egy személygépkocsi vasárnap délelőtt Törökszentmiklóson, a Kossuth Lajos út és a Pánthy Endre utca kereszteződésében. A baleset következtében a pózna kitört, emiatt az áramszolgáltató szakemberei is a helyszínre érkeztek. A törökszentmiklósi önkormányzati tűzoltók a járművet áramtalanították, sofőrjét pedig feszítő-vágó berendezés segítségével szabadították ki, majd átadták a mentőknek.

Gáz szivárgott egy gázcsőből vasárnap este Jászberényben, a Béla utcában. Az ingatlan tulajdonosa egy tuját akart kivenni a földből, amikor ásóval megsértette a vezetéket. A jászberényi hivatásos tűzoltók csak a szivárgás közvetlen környezetében mértek gázkoncentrációt, ezzel együtt az egység ötven méteres körzetben lezárta a területet és ellenőrizte, hogy a környező ingatlanok nyílászárói be vannak-e csukva. Az elzárkóztatás nyolc házban huszonnégy embert érintett.

A hétvége folyamán összesen tizenegy alkalommal riasztották a tűzoltókat szabadtéri tűzhöz Abádszalókra, Szolnokra, Tiszaörsre, Szajolba, Tiszabőre, Jászboldogházára, Mezőtúrra, Jászalsószentgyörgyre, Tiszafüredre és Tiszasasra. Anyagi kár sehol sem keletkezett, a leégett területek nagysága 10 és 1.000 négyzetméter közötti volt.

Fotó: Kunszentmárton HTP; Karcag HTP

Ezek érdekelhetnek még

2020. Június 02. 10:03, kedd | Helyi

Tájékoztató az Akácliget Fürdőről

A jelenlegi előírások továbbra sem teszik lehetővé a thermálfürdők megnyitását, így a karcagi Akácliget Gyógy- és Strandfürdő a jogszabályok újabb enyhítéséig zárva marad.

2020. Június 01. 10:27, hétfő | Helyi

A rendőrök pár percen belül elfogták a karcagi férfit.

A Karcagi Rendőrkapitányság lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a helyi férfi ellen.

2020. Május 31. 11:19, vasárnap | Helyi

A SZIM Óvodában is kertészkednek

A SZIM Óvodában kertészkednek, tollasoznak, ...

2020. Május 30. 19:34, szombat | Helyi

LEGSZEBB KONYHAKERTEK

biológiai sokféleség nemzetközi napja avagy a biodiverzitás védelmének világnapja minden év május 22-re esik.