Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2020. December 25. 14:09, péntek | Helyi

Beiskolázás

Beiskolázás

Nagykun Református Gimnázium és Egészségügyi Szakgimnázium igazgatóját Tóth Barnát kérdeztük.

A nehezített körülmények között kellett megoldaniuk a nyolcadikosoknak tervezett nyílt napot. November 9-én még épp meg tudták tartani, de nem az iskolában, hanem a nagytemplomban. Most nem nyílt órák voltak, hanem digitális anyagokat vetítettek.

Minden általános iskolának küldtek egy anyagot digitálisan és papír alapon is szórólapokkal, beiskolázási információkkal és három kisfilmet a képzésekről, az iskoláról és diákéletről.

A 2021/22-es tanévben öt emelt óraszámú képzést kínálnak: angol, biológia-kémia, matematika-kémia, informatika és magyar-történelem.

Idén kifut az egészségügyi oktatásuk.

A határidők: február 15.: a jelentkezési lapok beadásának utolsó napja, aztán készül egy ideiglenes majd április végére egy végleges felvételi jegyzék.

Külön központi írásbeli felvételi nincs, az általános iskolai 7. év végi és a 8. félévi jegyek alapján döntenek a felvételről.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 14:25, szombat | Helyi

VÁRMEGYEI VONÓS VERSENY

Negyedik alkalommal került megrendezésre a Karcagi Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskolában a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei vonósverseny. A megmérettetésre közel 50 gyermek nevezett. A tanulók megmutathatták a verseny során, hogy milye

2024. Május 18. 12:17, szombat | Helyi

IDÉN IS SOK ALKOTÁS SZÜLETETT

A Játszd újra kiállításra idén is sok alkotás készült. Ez a program nem csak a hulladék újrahasznosításáról, hanem az óvodás gyermekek tehetséggondozásáról is szól.

2024. Május 18. 10:02, szombat | Helyi

VÁROSUNK IS BEMUTATKOZOTT

Városunk is bemutatkozott a térség legnagyobb idegenforgalmi expóján, a Szolnoki Utazás és Szabadidő Kiállításon.

2024. Május 17. 14:10, péntek | Helyi

KÖZGYŰLÉST TARTOTT A KUNSZÖVETSÉG EGYESÜLET

A közgyűlésen az egyesület 2023. évi működésről és a 2024. évi programtervről a szervezet elnöke számolt be.