Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2019. Június 12. 21:34, szerda | Helyi

Beszámoltak az előző év szünidei étkezéséről

Beszámoltak az előző év szünidei étkezéséről

2016. február 1. napjától a Gyvt. 21/C. § (1) bekezdése értelmében a települési önkormányzat kötelező feladatként a szünidei gyermekétkeztetés keretében,

a déli meleg főétkezést a hátrányos helyzetű gyermek és a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő, halmozottan hátrányos helyzetű gyermek részére ingyenesen biztosítja.

A szünidei gyermekétkeztetést a szülő, törvényes képviselőkérelmére az őszi, téli és tavaszi szünetben a tanév rendjéhez igazodóan szünetenként az adott tanítási szünet időtartamára eső valamennyi munkanapon, a nyári szünetben legalább 43 munkanapon keresztül kellettmegszervezni.Ennek megfelelően az önkormányzatoknak a bölcsődés kortól, azaz a gyermek 5 hónapos korától a házasságkötésig, de legfeljebb 18. életévének betöltéséig kell a rászoruló gyermekről gondoskodnia.
A személyes gondoskodást nyújtó gyermekjóléti alapellátások és gyermekvédelmi szakellátások térítési díjáról és az igénylésükhöz felhasználható bizonyítékokról szóló 328/2011. (XII.28.) Korm. rendelet 13/A. § (1) bekezdésének értelmében a szünidei gyermekétkeztetés keretében a gyermek lakóhelye, vagy ha a gyermek életvitelszerűen a bejelentett tartózkodási helyén lakik, a tartózkodási helye szerinti települési önkormányzat a déli meleg főétkezés helyben történő elfogyasztásának megszervezéséről gondoskodik. Aszünidei gyermekétkeztetéstaz étel elvitelével biztosítottuk.
A tájékoztató kiküldésével egyidejűleg a tájékoztató címzettjeiről értesítettüka család-és gyermekjóléti szolgálatot.A települési önkormányzat jegyzője minden egyes szünidei gyermekétkeztetés megkezdése előtt a helyben szokásos módon, valamint az intézményi gyermekétkeztetést biztosító intézményeken keresztül felhívja a jogosultak figyelmét a szünidei gyermekétkeztetésre, annak időtartamára és helyszínére. Az adott szünidei gyermekétkeztetés megkezdése előtt azt is vizsgálni szükséges, hogy a szünidei gyermekétkeztetés megkezdésekor a szünidei étkezésre való jogosultság fennáll-e. Amennyiben a gyermek jogosultsága a gyermekétkeztetés megkezdését megelőző harmincadik napon fennáll, azt a gyermekétkeztetés megkezdésekor is fennállónak kell tekinteni.Amennyiben a gyermek időközben már nem jogosult a szünidei gyermekétkeztetésre, erről írásban értesíteni kell a szünidei gyermekétkeztetést igénylő szülőt, vagy törvényes képviselőt.2018. évben szünidei étkeztetésben részesülő kiskorúak száma: Tavaszi szünetNyári szünetŐszi szünetTéli szünet355 fő513 fő199 fő201 főA Gyvt. 18. § (2) bekezdésében foglaltak szerint a települési önkormányzat képviselő-testülete a rendeletében meghatározott módon és feltételek szerint a gyermek és fiatal felnőtt rászorultságára tekintettel pénzbeli támogatást állapíthat meg. A szociális igazgatásról és
5szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény (a továbbiakban: Szt.) 45. § (3) bekezdése által szabott kötelezettség, hogy a képviselő-testület a létfenntartást veszélyeztető rendkívüli élethelyzetbe került, valamint az időszakosan vagy tartósan létfenntartási gonddal küzdő személyek részére rendkívüli települési támogatást köteles nyújtani.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 15:00, péntek | Helyi

NAGYNAK TŰNT A BAJ

Nagynak tűnt a baj, azonban szerencsére nem járt súlyosabb sérülésekkel az a közlekedési baleset, amelynek részesei egy személyautó és egy követ szállító teherautó volt Kisújszálláson.

2024. Április 26. 13:00, péntek | Helyi

REJTÉLYES MACSKAMÉRGEZÉSEK SZOLNOKON

Ismeretlen elkövető mérgezi a macskákat az egyik szolnoki városrészben. A tetemeket ráadásul sok ember által látható helyen \"teszi közszemlére\". A rendőrség is nyomoz a felháborító ügyben.

2024. Április 26. 10:31, péntek | Helyi

Hármas baleset Kisújszállásnál

Összeütközött egy személygépkocsi és egy kisbusz csütörtök este a 4-es számú főúton, Kisújszállásnál.

2024. Április 26. 08:00, péntek | Helyi

TÁMADNAK A BÜDÖSBOGARAK

Büdös, kellemetlenséget okoz, emellett komoly kártevő is. Természetes ellensége alig van, így köszöni szépen, jól érzi magát Magyarországon.