Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2023. Április 03. 15:56, hétfő | Helyi
Forrás: Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság

BIZTONSÁGBAN MARADNI HÚSVÉTKOR IS!

BIZTONSÁGBAN MARADNI HÚSVÉTKOR IS!

A JNSZV Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága kéri a gépjárművezetőket, hogy a húsvéti ünnepek során még inkább tanúsítsanak önmérsékletet, s szeszesital fogyasztását követően ne üljenek volán mögé!

Egy józan döntéssel sok kellemetlen pillanattól és jelentős kiadástól kímélheti meg magát az, aki úgy dönt, hogy betartja a szabályokat, vezetés előtt és közben nem fogyaszt alkoholt. Kérjük, hogy hívjanak maguknak sofőrt, vagy sétáljanak, ha mégis alkoholt fogyasztottak! Akár egyedül, akár utasokat szállítva közlekednek, a passzív biztonsági eszközöket, a biztonsági rendszereket használják, különösen odafigyelve a kisgyermekekre! Az autóban használják a telefon kihangosítót, hiszen a kézben tartott mobiltelefon nagyon veszélyes, elvonja a figyelmet a vezetésről!

A tavasz beköszöntével egyre több kerékpárost lehet látni a városban. A szeszes ital fogyasztásának tilalma rájuk is vonatkozik. A láthatósági mellény lakott területen kívül és korlátozott látási körülmények között kötelező a kerékpárral és gyalogosan közlekedők számára! Az autósok kiemelt figyelemmel és kellő oldaltávolságot tartva, ha szükséges, a sebességet csökkentve kerüljék ki a közutakon esti szürkületben és az éjszakai órákban közlekedő gyalogosokat, és az egy nyomon haladó járműveket!

Csodálatos húsvéti ajándék lehet a kerékpár, de a kötelező felszerelések beszerzéséről se feledkezzünk meg! Hasznos ajándék lehet a kerékpáros védő- és láthatóságot szolgáló felszerelések mellett a fejvédő sisak is.

A rendőrök idén húsvétkor ismételten segítik vármegyénk útjain a közúti forgalmat és biztosítják a zavartalan haladást, valamint a balesetek megelőzése céljából kiszűrik az ittas járművezetőket!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:51, hétfő | Helyi

ELISMERÉSEK JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK VÁRMEGYÉBEN

A rendőrség napja alkalmából rendőrök és rendvédelmi igazgatási alkalmazottak vehettek át jutalmat.

2024. Április 29. 13:39, hétfő | Helyi

Állásajánlatok

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal Karcagi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztály aktuális állásajánlatai:

2024. Április 28. 19:07, vasárnap | Helyi

Ferdinánd nap

Ferdinánd napot tartott a Bengecseg Alapítvány a Gazdaházban. A megjelenteket Nagy Emese kuratóriumi elnök, valamint F. Kovács Sándor

2024. Április 28. 15:00, vasárnap | Helyi

DIGITÁLIS TÉMANAP

Digitális április. Számítástechnikai- informatikai témahét zajlott a Szent Pál Marista Általános Iskolában. A témahéten a diákok által legjobban várt program a digitális verseny volt.