Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2020. Szeptember 17. 16:37, csütörtök | Helyi

BIZTONSÁGOS KÖZLEKEDÉS

BIZTONSÁGOS KÖZLEKEDÉS

A biztonságos kerékpáros közlekedésre figyelmeztető táblákat helyeztek ki a Városgondnokság szakemberei az oktatási intézmények előtti zebrákhoz.

Elkezdődött az iskola, a reggeli időszakban nagyon sokan gyalog vagy kerékpárral érkeznek az iskolába. A főtéren és a város területén lévő iskolák környékén nagy ilyenkor az autós, gyalogos forgalom is. A Karcagi Rendőrkapitányság rendőrei is igyekeznek odafigyelni reggelente a közlekedőkre - mondta a Kálvin úti zebránál dr. Karsai Lajos rendőrkapitány.

A rendőrök ellenőrzik a forgalmat az iskoláknál, hogy minél kevesebb baleset, minél kisebb veszély legyen a diákokra. A zebrákhoz most kihelyezett táblákat az is indokolta, hogy a kerékpárral közlekedők nem feltétlenül ismerik azt a szabályt, hogy kerékpáron felülre nem gyalogosnak minősülnek a kijelölt gyalogos átkelőhelyen való átkeléskor a KRESZ szerint. Ezt felismerve a rendőrség Karcag város önkormányzatával közösen készíttette el a most kihelyezett : Hajtva Tilos! Tolva szabályos! - táblákat a kijelölt gyalogos átkelőhelyeknél, hogy mindenki szabályosan, kerékpárját tolva haladjon át a zebrán.

- Karcag város önkormányzatának mindig fontos volt a biztonságos kerékpáros közlekedés fejlesztése - mondta a helyszínen Szepesi Tibor önkormányzati képviselő, aki szólt arról, hogy néhány évvel ezelőtt nem véletlenül került Karcagra a Tour de Hongrie verseny is.

- Az ő szakembereikkel oktattuk a diákok körében a biztonságos kerékpáros közlekedést. Tíz éve a Bringa-suli kezdődött az általános iskolákban, amely a Bringa Akadémia programjaival folytatódott - ahol megtanulták a diákok a kerékpárral közlekedést. Sok kerékpáros azonban nincs tisztában azzal hogyan lehet biztonságosan használni a zebrát, így nagyon örülök ezeknek a tábláknak, amelyeket vállalkozók és vállalkozások támogatásával sikerült megvalósítani - fogalmazott a képviselő, aki elmondta, a városban a Magyar Közútkezelő iskolakezdése átfestette az intézmények előtti zebrákat.

Az, hogy nincs sok kerékpáros baleset a városban köszönhető az óvodás korban elkezdődő kerékpáros oktatásnak és a folyamatos figyelem felhívásnak. Mivel közösen közlekedünk az utakon, járdán, kövesúton, oda kell figyelni egymásra nemcsak a kerékpárosoknak, hanem a gyalogosoknak, autósoknak is. Fontos az oldaltávolság tartására is, amikor kerékpárost előzünk, ez legalább 1,5 méter legyen, mert úgy biztonságosan megelőzhet egy kerékpáros - fogalmazott Szepesi Tibor.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 15:00, péntek | Helyi

NAGYNAK TŰNT A BAJ

Nagynak tűnt a baj, azonban szerencsére nem járt súlyosabb sérülésekkel az a közlekedési baleset, amelynek részesei egy személyautó és egy követ szállító teherautó volt Kisújszálláson.

2024. Április 26. 13:00, péntek | Helyi

REJTÉLYES MACSKAMÉRGEZÉSEK SZOLNOKON

Ismeretlen elkövető mérgezi a macskákat az egyik szolnoki városrészben. A tetemeket ráadásul sok ember által látható helyen \"teszi közszemlére\". A rendőrség is nyomoz a felháborító ügyben.

2024. Április 26. 10:31, péntek | Helyi

Hármas baleset Kisújszállásnál

Összeütközött egy személygépkocsi és egy kisbusz csütörtök este a 4-es számú főúton, Kisújszállásnál.

2024. Április 26. 08:00, péntek | Helyi

TÁMADNAK A BÜDÖSBOGARAK

Büdös, kellemetlenséget okoz, emellett komoly kártevő is. Természetes ellensége alig van, így köszöni szépen, jól érzi magát Magyarországon.