Városlista
2024. május 10, péntek - Ármin

Hírek

2019. Augusztus 14. 18:35, szerda | Helyi

Boka vezette nyomra

Boka vezette nyomra

Boka, a két éves rendőrkutya egészen a gyanúsítottak szobájáig vezette a nyomozókat.

Betörésről érkezett bejelentés délután a rendőrségre. A bejelentő elmondta, hogy egy szálló egyik épületében – amelyet raktárnak használnak – kutatási nyomokat vett észre, és több dolog is hiányzik. A rendőrök megállapították, hogy ismeretlenek az egyik helyiség erkélyén keresztül másztak be az épületbe, majd onnan műszaki cikkeket, hősugárzót, hangfalakat és szeszes italt vittek el.
A lopással közel egymillió forintos kárt okoztak. A rendőrök azonnal adatgyűjtésbe kezdtek. Rövid időn belül a helyszínre érkezett Kutich József rendőr főtörzszászlós és társa Boka, a két éves nyomkövető kutya is.
Boka a szálló egyik épületéhez vezette a nyomozókat. Ahhoz a szobához, ahol a bűncselekmény elkövetésével meglapozottan gyanúsítható férfiak tartózkodtak. A szekrényekből és bőröndökből előkerültek a lopott holmik. A rendőrök az ott lakó 29 éves férfit és 35 éves társát előállították a Szolnoki Rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként kihallgatták őket. A férfiak elismerték tettüket.
A Rendőrkapitányság lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a szolnoki tartózkodási helyű Cs. György és M. László ellen.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 09. 16:00, csütörtök | Helyi

KIHASZNÁLTA JÓHISZEMŰSÉGÉT

Egy 27 éves tiszapüspöki nő több alkalommal kért pár ezer forintot az idős helybélitől. Az utolsó alkalom azonban nem várt fordulatot vett, és rablás lett a vége.

2024. Május 09. 13:00, csütörtök | Helyi

KIÁLLÍTÁS NYÍLT A RÓNAI MALOMBAN

Földközelben- Rögök között címmel nyílt meg Sztancsik József fafaragó kiállítása a Rónai Malomban.

2024. Május 09. 09:00, csütörtök | Helyi

FEJBE LŐTTE FŐNÖKÉT

Egy férfi fegyverrel vetett véget egy másik életének Komádiban, miután vitába keveredtek - közölte a Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.

2024. Május 08. 14:00, szerda | Helyi

KIÁLLÍTÁS NYÍLT A RENDŐRMÚZEUMBAN

A Rendőrmúzeumban 39 amatőr művész közel 100 alkotásával nyílt kiállítás.