Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2022. Augusztus 14. 11:28, vasárnap | Helyi

CSALÁDI NAP A SZÉLMALOM FOGADÓHÁZBAN

CSALÁDI NAP A SZÉLMALOM FOGADÓHÁZBAN

A Szélmalmi fogadóház udvarán folytatódott a DKK által szervezett Családi nap. Itt beszélgettünk Nagyné László Erzsébet képviselő asszonnyal, a körzet képviselőjével a rendezvényről.

- A mai napon itt a harmadik állomása van Családi Napnak, melyet szombatonként rendez meg a Déryné Kulturális Központ egy sikeres pályázat alapján a Karcag Városi Önkormányzat és a megyei önkormányzat támogatásával. Most a színhely a Szélmalmi fogadóház, úgy hiszem az egyik legjobb színhely, a felújított épület mellett az udvar szinte tele van gyerekekkel, családdal nagyszülőktől az unokákig. A szülők és gyermekeik együtt tölthetik itt ezt a mai napot - fogalmazott a képviselő.

S valóban a nap során sok program várta a kicsiket és szüleiket is, hiszen volt itt kutyás bemutató, interaktív játék, kézműveskedés és műsor is.

- Nagyon ügyesek voltak a gyerekek, főként elsősorban a lányok, a kislányok jelentkeztek a kutyával a kötélhúzó versenyre. Két kutyával is kipróbálták, nagyon tetszett nekik. Van arcfestés, van sárkányvár-dobálás, és kint, a Halom utcán egy lezárt útszakaszon a kerékpáros ügyességi pályán is kipróbálhatják magukat a gyerekek. Nagyon sokan jöttek el, több mint 200 már a regisztrált résztvevőnk. A délelőtti műsort is nagyon sokan hallgatták, illetve táncra perdítették a nézőközönséget a fellépők és reméljük, hogy a délután folyamán is kedvez nekünk az időjárás, így a család, mint a nemzet alapegysége, ezen a szép napon itt együtt töltheti ezt a mai délutánt.

Nagyon remélem, hogy minél többen élvezik és fogják használni az itt lévő lehetőségeket. A Máltai Szeretetszolgálat a Bengecseg Alapítvány segítségével és a Déryné Kulturális Központ munkatársainak segítségével sikerült megrendezni ezt a, most már úgy mondom, hogy hagyományőrző rendezvényt. Részben a hagyományok bemutatása is ez, másrészt ez már a harmadik állomás. Mindenkinek továbbra is nagyon szép napot, jó szórakozást, sok vidámságot és kellemes időtöltést kívánok - fogalmazott a képviselő.

- Utóbbiból nem is volt hiány, de a népi ételek kóstoltatása közben keresték a városrész legfinomabb süteményét is.

- A döntés már megvan, nyilván az eredményhirdetés háromnegyed háromkor lesz, tehát még nem árulhatom el, de kilenc sütemény jött be, és finomabbnál finomabb, ízletesebbnél ízletesebb süteményeket kaptunk. Látszott, hogy nagy gondossággal készültek a pályázók erre a mai versenyre. Én úgy hiszem, hogy a zsűri igen konstruktív döntést hozott az eredménnyel kapcsolatban és hát nagyon finom kóstolóval is vártuk a megjelenteket az essen Kft. jóvoltából székelykáposztát kóstolhattak mindannyian.

- Már elmondhatjuk, hiszen a meglepetésvendég úton van, hamarosan ide fog érkezni. Ki lesz ő?

- Hát, már elmondhatom, Gáspár Laci van felkérve a mai délutánra, nagyon sokan várják szeretettel.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 13:15, csütörtök | Helyi

POKOLLÁ TESZI AZ ÉLETÜKET

Összekent ajtó, beragasztózott zár. Rendszeresen szembesülnek ezekkel a bosszantó dolgokkal az egyik szolnoki lakótelep lakói. És ez még nem minden!

2024. Május 02. 10:11, csütörtök | Helyi

NÉPISMERETI VETÉLKEDŐ

Honnan jöttünk, hová tartunk, kik az őseink? Ezekre a kérdésekre kellett felelniük azoknak a maristásoknak, akik részt vettek az iskola népismereti vetélkedőjén.

2024. Május 02. 08:09, csütörtök | Helyi

15 ÉVES A NYUGDÍJAS PEDAGÓGUS KLUB

Tizenöt év. Ennyi idő alatt majdnem kétszer teljesen kicserélődik egy nyolcosztályos iskola diákserege. Éppen ennyi ideje alapították a nyugdíjas pedagógusok karcagi klubját.

2024. Május 01. 16:24, szerda | Helyi

A hazai vadállományunk egyedülálló nemzeti kincsünk

Teremtett világunk megőrzése közös kötelességünk, a természet rendjét pedig nem lehet megbontani, éppen ezért hárul kiemelkedően fontos szerep a felelős és tudatos vadgazdálkodásra