Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2022. Augusztus 20. 05:00, szombat | Helyi

CSALÁDI NAP KISKULCSOSON

CSALÁDI NAP KISKULCSOSON

A Déryné Kulturális Központ Családi napokat indított. Első alkalommal a Kiskulcsosi városrészen, a részletekről Kunné Nánási Mónika igazgatót kérdeztük.

- A TOP 5.3.1 Karcagi kistérség közösségi fejlesztése pályázat keretén belül van lehetőségünk különböző városrészeken családi nap rendezvényt szervezni, a Kiskulcsosi városrészen volt az első, ahol színes programokkal vártuk a résztvevőket.


- A szervezők gondoltak a gyerekekre, felnőttekre, idősebbekre is, hiszen színes volt a paletta.


- 10 órakor kezdődött a rendezvény, ahol a Csimota zenekar várta a gyermekeket egy nagyon interaktív zenés műsorral. Ezt követően a gyermekek a népi játszótér kézműves tevékenységeibe kapcsolódhattak be, illetve játékait próbálhatták ki. Segítségünkre volt a Máltai Szeretetszolgálat, akik kézműves tevékenységekkel készültek, illetve arcfestést hoztak a gyerekeknek. Jelen volt a programunkon a Bringaakadémia, ahol KRESZ feladatokat, ügyességi feladatokat hajthattak végre a gyermekek. Illetve meghirdettük a Kiskulcsos legfinomabb sütemény versenyét, ahova nagyon szép számban érkeztek be sütemények.

- A győztes egy kefires kifli lett, amely nagyon finom volt és mindenki elismerését elnyerte, de népi ételt is kóstolhattak a jelenlévők.


- Délben ingyenesen tarhonyás húst ecetes uborkával kóstolhattak meg a résztvevők és mindenki nagyon elégedett volt a finom kóstolóval. Délután pedig koncerttel vártuk a résztvevőket, az Abba Sisters idézte meg a hetvenes évek hangulatát.

- Ezeknek a családi napoknak a városrészek összetartása is célja, valamint az is, hogy a más részén lakók is megismerjék az adott városrészt.

- Most elsősorban a rendezvényt a Kiskulcsosi városrészre hirdettük meg, de a város bármely részéről érkezhettek hozzánk vendégek. A továbbiakban más helyszínen is szeretnénk megszervezni ugyanezt a programot - ígérte az intézményvezető.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 15:00, vasárnap | Helyi

BARÁTSÁGOS MÉRKŐZÉS

Erdély szívéből, Székelykeresztúrról érkeztek vendégek a városunkba. Itt tartózkodásuk alatt részt vettek egy barátságos focimérkőzésen is.

2024. Május 05. 09:00, vasárnap | Helyi

TÁNCHÁZ A MARISTÁSOKNÁL

A cigánytánc alapjaival ismerkedhettek meg a diákok a Szent Pál Marista Általános Iskolában a cigányhét záróprogramján. A következő percekben önök is betekintést nyerhetnek a jó hangulatú táncházba.

2024. Május 04. 15:00, szombat | Helyi

JÓTÉKONYSÁGI BÁLT RENDEZTEK

Az idei a Kátai Bál jótékonyságból befolyt bevételeit a kórház biztonságos betegellátáshoz szükséges eszközök beszerzésére fordítják.

2024. Május 04. 07:00, szombat | Helyi

ÁTADTÁK A GYÓGYSZERTÁR ÉPÜLETÉT

Újra helyben vásárolhatnak gyógyszereket a tiszaburaiak. Átadták ugyanis a településen a gyógyszertárat. Az épület átadása ünnepélyes keretek között zajlott.