Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2023. Június 07. 05:01, szerda | Helyi

CSALÁDINAP ÉS II. VETERÁNJÁRMŰ KIÁLLÍTÁS

CSALÁDINAP ÉS II. VETERÁNJÁRMŰ KIÁLLÍTÁS

Kunné Nánási Mónikával, a Déryné Kulturális Központ megbízott igazgatójával beszélgettünk egy igazán fesztivál hangulatban a Múzeumparkban a Családinap és a II. Veterán járművek kiállításán.

- Immár második alkalommal kerül megrendezésre a családi napunk keretén belül a Karcagi Veteránjármű kiállítás, ahol most közel 115 járművet csodálhatnak meg az ide látogatók. A családi nap keretén belül szerveződött meg az osztályközösségek számára meghirdetett főzőverseny. Idén 10 csapat, 10 osztály jelentkezett a versenyre, ők mérik össze a tudásukat, öreg lebbencset, galaburgyit kell készíteniük a háromtagú zsűri részére. A gyermekek számára pedig akadály pályákkal készültünk. Tíz helyen teljesíthetnek feladatot az osztályközösségek és ebben közreműködő partnerünk a Déryné Kulturális Központban működő Rummikub Klub is, ők várják nagyon sok szeretettel a gyermekeket egy közös játékra, illetve egy saccoló játékot is felállítottak az osztályok részére. Itt van velünk a Máltai Szeretetszolgálat, illetve a népi játszótér, aki szintén feladatokkal, óriás társasjátékkal, kézműves tevékenységekkel várják a gyerekeket. A rendőrség, a HungAry sátornál fenntarthatósági, illetve a kerékpáros közlekedéssel kapcsolatos feladatok várják a gyermekeket. A Vöröskereszt, a diákönkormányzat is több feladattal készült az osztályközösségek részére, illetve a Karcagi Sportegyesület a kosárlabda, illetve a futball szakosztályával képviselteti magát a mai rendezvényen - sorolta a szakember.

Aki szeretné megnézni hogyan kell szabályosan újraéleszteni, az megteheti a mentőállomás dolgozóinak a segítségével, az EFI-LEK iroda is sok szeretettel várja a résztvevőket ingyenes szűrővizsgálatra.
- Délután a gyermekeknek szerettünk volna igazán kedvezni, hiszen ez a nap róluk szól, és Kökény Danit várjuk a színpadra a gyermekeknek, bízom benne legnagyobb örömére, de van ugrálóvár, arcfestés is, melyet ingyenesen vehetnek igénybe a mai nap folyamán a gyermekek.
- Sokan várják a látványos délutáni autó felvonulást is.
- Tavaly már hatalmas sikert aratott az idelátogatók körében a veterán járművek felvonulása, idén is délután 3 órakor végig vonulnak a városon és megmutatják mindenki számára, hogy milyen gyönyörű járművek vonultak ma itt fel a rendezvényünkhöz kapcsolódóan.
- Nemcsak osztályközösséggel érkeztek, vannak itt kisgyerekesek, nagyszülők is, ők sem mennek haza éhesen, hiszen lehet vásárolni édességet és sok minden mást.

- A rendezvényünk színesítéseként több árus is elfogadta a meghívásunkat. Itt van velünk a Garage Burger, kinn van velünk a Ku-Kó konyha, a buborék gofri, de óriáspalacsinta vásárlására is van lehetőség, illetve mellettünk van az édesség, limonádé árus is. Megrendeltük a jó időt, tényleg nagyon jó körülmények között tudjuk megvalósítani a rendezvényünket. Látszik, hogy hatalmas a forgatag, hiszen a csapatok épp a versenyfeladatokat oldják meg, délután nemcsak a gyermekeké, hanem a szülőké is lesz a színpad, hiszen a banya szépségversenyre várjuk a kedves szülőket, illetve a színpadon felvonulnak a mai nap szuperhősei is. Ez a nap, ahogy Pánti Ildikó képviselő asszony is fogalmazott, a gyermekekről szól, azt gondolom ez nagyon fontos mindannyiunk számára, hiszen a család legfontosabb láncszeme a gyermek, s ahhoz, hogy ilyen sikeres a mai rendezvényünk, ahhoz szükségesek a családok, illetve az osztályközösségek és az, hogy egy kis támogatást, önbizalmat kaptak a képviselőasszonytól is a megnyitójában.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:00, szombat | Helyi

RENGETEG SZEMETET HAGYOTT HÁTRA A LEVONULÓ ÁRHULLÁM

A tiszai árhullám levonulásával a KÖTIVIZIG munkatársai megkezdték a hullámtéren felhalmozódott hulladék mennyiségének felmérését, majd szemétmentesítését.

2024. Április 20. 08:45, szombat | Helyi

Ma kezdődik a kampány és az ajánlásgyűjtés

Ma indul a választási kampány Magyarországon, és mától kaphatják meg a jelöltek és jelölőszervezetek a választási irodáktól az ajánlóíveket

2024. Április 19. 12:50, péntek | Helyi

VÁDAT EMELT AZ ÜGYÉSZSÉG

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat azzal a 45 éves szegedi férfivel szemben, aki 2022 novemberében megfojtotta az alvó feleségét.

2024. Április 19. 10:44, péntek | Helyi

A TŰZ MARTALÉKÁVÁ VÁLT AZ EGYEKI HÁZ

Kigyulladt és teljes terjedelmében kiégett egy hatvan négyzetméter alapterületű melléképület tetőtere Egyeken a Táncsics Mihály utcában.